Εκτός από ένα βιογραφικό γεμάτο ορθογραφικά λάθη, ένας ακόμα σίγουρος τρόπος να σε απορρίψουν για τη δουλειά, είναι να κάνεις μια τεράστια γκάφα κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.

Κάθε χρόνο βλέπουμε διάφορες έρευνες που παρουσιάζουν όλα τα κουλά πράγματα που κάνουν ή λένε οι υποψήφιοι σε συνεντεύξεις για δουλειά.

Επομένως, είναι σαφές πως πολλοί δεν έχουν αντιληφθεί ότι αυτά που λένε σε μια συνέντευξη είναι ζωτικής σημασίας. Η συνέντευξη για δουλειά είναι η οντισιόν που περνάει ο υποψήφιος.

Ακόμα, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι δεν παίζει ρόλο μόνο το τί λέμε, αλλά και το πώς το λέμε!

Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν σίγουρα μερικές λέξεις που δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πεις κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για δουλειά.

Νευρικός

Ακόμα κι αν είσαι το πιο νευρικό άτομο που γνωρίζεις, καμία εταιρεία δεν θα ήθελε να προσλάβει κάποιον που στερείται αυτοπεποίθησης. Έτσι σε αυτήν την περίπτωση η τιμιότητα δεν είναι η καλύτερη πολιτική. Απλά μην το πεις, μέχρι να φανεί από τη συμπεριφορά σου!

Χρήματα, μισθός, αμοιβή, αποζημίωση

Ποτέ μην συζητάς για χρήματα και μισθούς στα πρώτα στάδια μιας συνέντευξης για δουλειά. Το να εστιάσεις από την πρώτη κιόλας στιγμή στα χρήματα θα είναι ένα πολύ αρνητικό δείγμα. Δεν υπάρχει λόγος να νομίζει το υποψήφιο αφεντικό σου ότι θέλεις τη δουλειά μόνο για τα χρήματα.

Αδυναμίες ή λάθη

Γιατί να μιλήσεις από πρωτοβουλία για τις αδυναμίες σου; Κάντο μόνο όταν έρθει η αντίστοιχη ερώτηση. Και φυσικά δεν υπάρχει κανένας λόγος να αναφέρεις τα λάθη που έχεις κάνει στη δουλειά, μόνο εάν είναι για να δείξεις τη βελτίωσή σου.

Ανάγκη

Μην μιλάς όλη την ώρα για τις ανάγκες σου και για το πόσο ανάγκη έχεις τη δουλειά αυτή την περίοδο. Το να φανείς απεγνωσμένος δεν θα είναι υπέρ σου, ίσα ίσα θα φανείς αδύναμος.

Προνόμια και παροχές

Δεν πιστεύω μετά τα παραπάνω να το σκέφτηκες, αλλά καλού κακού το ξαναλέμε. Κουβέντα για προνόμια και παροχές της εταιρείας που θα ήθελες να απολαμβάνεις στην πρώτη συνέντευξη.

Απαίσιο, φρικτό, τρομερό

Και γενικά όλες οι αρνητικές λέξεις. Ειδικά όταν αναφέρεσαι στην τρέχουσα δουλειά σου ή στο πρώην αφεντικό σου. Ακόμα κι αν ο εκπρόσωπος της εταιρείας σε ρωτήσει, μην μπεις στον πειρασμό να το κάνεις. Μπορεί να είναι μια δοκιμασία ή απλά να δώσεις την εντύπωση ότι θα μιλάς το ίδιο άσχημα και για εκείνους όταν φύγεις από την εταιρεία.

Διαζύγιο, παιδί/ εγκυμοσύνη, ασθένεια

Μην ξεκινήσεις να λες τα προσωπικά σου προβλήματα την ώρα της συνέντευξης. Πρώτος και καλύτερος λόγος για να μην το κάνεις είναι επειδή θα θεωρήσουν ότι θα σε επηρεάσουν στη δουλειά σου.

Απλά

«Απλά πιστεύω πως…» και άλλες παρόμοιες φράσεις που έχουν μέσα τη λέξη απλά προτείνεται ότι δείχνουν μια αμυντικότητα, δειλία και σε κάνουν να φαίνεσαι λίγο σαν… κλαψιάρης! Καλύτερα να την αποφύγεις τη λέξη!