Όταν ξεκινάς μια δουλειά και είσαι ο “ψάρακλας” προσπαθείς να κάνεις τα πάντα στην εντέλεια! Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποια μικρά και απλά πράγματα τα οποία παραβλέπεις να κάνεις λόγω άγχους ή επειδή έχεις αρχίσει να συνηθίζεις στη δουλειά! Παρόλα αυτά μην ξεχνάς οτι η εποχή που ζούμε δεν σηκώνει πολλά λάθη στον εργασιακό τομέα και για να κρατήσεις την θέση σου πρέπει να είσαι άριστος και εργατικός! Εδώ είναι κάποια λάθη τα οποία ίσως κάνεις στην δουλειά και πρέπει να τα σταματήσεις!

Δικαιολογείσαι

Είτε βαρέθηκες είτε δεν πρόλαβες το αποτέλεσμα είναι το ίδιο! Δεν κατάφερες να ολοκληρώσεις την δουλειά που σου έχουν αναθέσει! Το αφεντικό σου γνωρίζει ότι είσαι άνθρωπος και μπορεί να έχει συμβεί κάτι και να μην κατάφερες να διεκπαιρεώσεις τον εργασιακό σου φόρτο! Αυτό που θα κάνει την διαφορά όμως είναι ο τρόπος που θα το αντιμετωπίσεις! Όπως σίγουρα ενοχλεί και εσένα να σου λένε δικαιολογίες και ψέματα, ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με το αφεντικό σου! Προσπάθησε αν συμβεί κάτι τέτοιο να είσαι ειλικρινής και να προσπαθήσεις να αναπληρώσεις την δουλειά που έχασες, η ακόμη καλύτερα φρόντισε να είσαι συνεπής στις εργασιακές σου υποχρεώσεις!

Αργείς να πας στη δουλειά

Η ώρα που ξεκινάς να εργάζεσαι είναι στάνταρ και υπάρχει για κάποιο λόγο! Δυστυχώς δεν είμαστε Ολλανδία (σε κάποιες εταιρείες μπορείς να δουλεύεις ότι ώρα επιθυμείς εσύ αρκεί να συμπληρώσεις 8ωρο) και πρέπει να είσαι συνεπής! Με ελάχιστες εξαιρέσεις γιατί άνθρωποι είμαστε, είναι πολύ σημαντικό να είσαι στην ώρα σου, όπως και να φεύγεις την ώρα που πρέπει! Όσο καλός και να είσαι στη δουλειά σου, η συνέπεια είναι κάτι που το αφεντικό σου προσέχει, οπότε μην αργείς! Και αν αργήσεις προσπάθησε να μην πεις το πιο ανούσιο ψέμα τύπου: “Τράκαρα με έναν μπλε ουραγκοτάγκο ο οποίος πέρασε stop”. Πες την αλήθεια “είχε κίνηση” ή ακόμα πιο ειλικρινές είναι το “Άργησα να ξυπνήσω, συγγνώμη”.

Δεν απαντάς σε όλα τα επαγγελματικά email

Υπάρχουν κάποια email που θα λάβεις στον λογαριασμό σου που θα θεωρήσεις εντελώς άσκοπο να απαντήσεις! Παρόλα αυτά είναι πολύ σημαντικό να απαντήσεις σε όλα τα mail που λαμβάνεις! (Ναι ακόμη και σε αυτά που όταν τα διαβάζεις γελάς!). Το να είσαι συνεπής στις απαντήσεις των email σου δείχνει μια καλή και επαγγελματική εικόνα! Μην κάνεις λοιπόν αυτό που κάνουν οι περισσότεροι, που αργούν να απαντήσουν ή δεν απαντούν καθόλου, κάνε την διαφορά και δείξε επαγγελματισμό!