Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη πιθανόν να είναι ασθενέστερη απ’ ό,τι αναμενόταν προηγουμένως τόνισε το πρωί της Τρίτης  η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ, εκτιμώντας πως για αυτό ευθύνεται η βραδύτερη ανάκαμψης των αναπτυγμένων οικονομιών.

Η κ.Λαγκάρντ, μάλιστα, δεν δίστασε να προειδοποιήσει ότι οι αναδυόμενες οικονομίες, όπως η Ινδονησία, θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για τον αντίκτυπο από την επιβράδυνση της Κίνας, από τις αυστηρότερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες παγκοσμίως και τις προοπτικές για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ.

«Αναμένουμε η παγκόσμια ανάκαμψη να παραμείνει συγκρατημένη και πιθανόν ασθενέστερη απ’ ό,τι αναμέναμε τον περασμένο Ιούλιο»: εξήγησε σε ομιλία της στην έναρξη της διήμερης επίσκεψης της στην πρωτεύουσα της Ινδονησίας.

Εστίασε επίσης στο ότι τον Ιούλιο, το ΔΝΤ προέβλεψε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη θα διαμορφωθεί φέτος στο 3,3%, οριακά χαμηλότερα από το 3,4% πέρυσι.

«Η μετάβαση σε μια οικονομία που βασίζεται περισσότερο στην αγορά και η αποκλιμάκωση των κινδύνων που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια είναι περίπλοκη και θα μπορούσε να είναι και κάπως ανώμαλη»: επισήμανε στο τέλος της ομιλίας της.