Θέμα επιβίωσης και όχι ιδεολογικό χαρακτήρισε την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτική εκπομπή το πρωί της Τετάρτης.

«Εγώ δεν θα πάω ποτέ κανένα λαό στο εθνικό νόμισμα αν δεν θέλει. Αλλά εκεί θα πάμε είτε το θέλουμε είτε όχι. Είναι θέμα επιβίωσης και όχι ιδεολογικό» είπε ο κ. Λαφαζάνης.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στους αγρότες τονίζοντας ότι το τρίτο μνημόνιο ήταν για τον αγροτικό κόσμο χαριστική βολή.

Μίλησε και για τις κατηγορίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και είπε: «έχει γραφτεί σχέδιο Σόιμπλε; Εγώ μια φημολογία λέω ότι είναι. Λένε γι’ αυτό, ας μας το παρουσιάσουν».

Χαρακτήρισε αντικοινωνικό, αντεργατικό δρόμο την ευρωζώνη και προέβλεψε ότι η κατώτατη σύνταξη θα φτάσει στα 150 ευρώ και ο κατώτατος μισθός στα 220 ευρώ.

«Εγώ έλεγα ότι όταν φτάσουμε στον κρίσιμο σημείο δεν θα επιλεγεί το μνημόνιο αλλά η σύγκρουση και αναγκαστικά η χώρα θα βαδίσει σε άλλο δρόμο»: υποστήριξε και ξεκαθάρισε ότι η Λαϊκή Ενότητα δεν θα κάνει καμία συνεργασία με μνημονιακές δυνάμεις επισημαίνοντας ότι «έχουμε πόλεμο με τις μνημονιακές πολιτικές. Διεξάγεται οικονομικός σκληρός πόλεμος».

«Θα μπορούσα να γίνω εδώ και πολλά χρόνια πρόεδρος αλλά ήμουν εργάτης για να πάει καλά η παράταξη μου»: είπε κλείνοντας την συνέντευξη του.