“Στόχος μας είναι να είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή”, είναι η άποψη που εξέφρασε ο Π. Λαφαζάνης κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Ο Π. Λαφαζάνης ήταν επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην πολιτική του λέγοντας ότι “Είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας, την τελευταία στιγμή, έκανε την στροφή”.

“Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, παρά τη δική μας διαφωνία, ήταν να μείνουμε στην Ευρωζώνη, όχι όμως πάση θυσία. Το να μείνουμε στο ευρώ ήταν η επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν είχαμε θέση την παραμονή στο ευρώ πάση θυσία. Το “ευρώ ή θάνατος” δεν ήταν άποψη του ΣΥΡΙΖΑ”, τόνισε ο κ. Λαφαζάνης.

Χαρακτήρισε “πολιτικό λάθος” το να λέγεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος, και “τρομοκρατία” το να λέγεται πως αν ακολουθήσουμε άλλους δρόμους θα πηγαίναμε σε εμφύλιο.

Όσον αφορά το πρόγραμμα της ΛΑ.Ε., ο επικεφαλής του κόμματος είπε: “Μαγικά ραβδιά, το ξεκαθαρίζω, δεν έχουμε. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όμως θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε και τον κόσμο με δηλώσεις τύπου “δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ”. Πόσες χώρες υπάρχουν στην Ευρώπη που δεν είναι στο ευρώ; Είναι απομονωμένες; Είναι κατεστραμμένες; Όχι φυσικά.

Η Ευρωζώνη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί πρέπει ντε και καλά να μείνουμε και να ακολουθήσουμε το πείραμα της ευρωζώνης προς το αδιέξοδο; Εμείς θέλουμε να διευρύνουμε τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, κι όχι να τις περιορίσουμε. Θέλουμε να καταστήσουμε τη χώρα μας πιο ισχυρή και ανεξάρτητη, με μια πολυδιάστατη πολιτική εξωτερικών και πολιτικών σχέσεων. Δεν είπαμε, όμως, ότι ο δρόμος έξω από την ευρωζώνη θα είναι εύκολος. Εδώ που φτάσαμε, και όχι με ευθύνη της Λαϊκής Ενότητας, δεν υπάρχουν ανθόσπαρτες επιλογές. Ο δρόμος που προτείνουμε θα έχει δυσκολίες αλλά είναι ο μόνος που προσφέρει ελπίδα και θετική προοπτική για τον τόπο”.