Με μια διάταξη για τους πυροσβέστες πενταετούς θητείας απαντά η Κυβέρνηση στη διαμαρτυρία των πυροσβεστών έξω απ’ το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης τόνισε οι πυροσβέστες 5ετούς θητείας θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους, προαναγγέλλοντας μάλιστα και την άμεση κατάθεση σχετικής διάταξης στη Βουλή.

Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των πυροσβεστών πενταετούς θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι πυροσβέστες πενταετούς θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

Η ανακοίνωση του υπουργείου Δ. Ανασυγκρότησης έρχεται ως απάντηση στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας 4.000 πυροσβεστών, το κύριο αίτημα των οποίων είναι η μονιμοποίησή τους ή η ανανέωση των συμβάσεών τους.

Το εν λόγω αίτημα κοινοποιήθηκε με συγκεντρώσεις οι οποίες έγιναν στο αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Μέγαρο Μαξίμου, στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Έξω απ’ το Υπουργείο μάλιστα σημειώθηκε ένταση όταν οι συγκεντρωμένοι έσπασαν τη τζαμαρία στην είσοδο καθώς οι αστυνομικοί δεν τους επέτρεψαν να εισέλθουν στο κτίριο.

Αντιπροσωπεία των πυροσβεστών συναντήθηκε τελικά με την Όλγα Γεροβασίλη. Λίγο αργότερα, τα προεδρεία των Ενώσεων των πυροσβεστών μετέβησαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για συνάντηση με τη διευθύντρια του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, Θεώνη Κουφονικολάκου.

Photo: Eurokinissi