Το ραντεβού του Πρωθυπουργού με τη Φώφη Γεννηματά έκλεισε για την Τρίτη και έτσι οι δύο τους θα βρεθούν στη μια το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου.

Κύριο θέμα της συνάντησης τους θα αποτελέσει το μεταναστευτικό, το οποίο έχει κάνει την Κυβέρνηση να τρέχει με γρήγορους ρυθμούς και να αποζητά λύσεις.

Τα μέλη της Κυβέρνησης καταβάλουν μεγάλες προσπάθειες για να καταφέρουν να αποσύρουν τα σενάρια που κυριαρχούν για έξοδο της χώρας από τη Σένγκεν.

Αξίζει να τονιστεί πως την Πέμπτη ο Πρωθυπουργός θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να δώσει το παρόν στη Διάσκεψη για τη Συρία. Εκεί, θα συναντηθεί με την Άνγκελα Μέρκελ αλλά και με άλλους αξιωματούχους.

Τι αναφέρει το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργό σε σχετική του ανακοίνωση;

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην διάσκεψη του Λονδίνου, γίνεται στο πλαίσιο της διαρκούς πρωτοβουλίας που έχει αναλάβει η χώρα μας για την ανάδειξη της ανθρωπιστικής διάστασης του ζητήματος των προσφύγων. Η Ελλάδα στηρίζει ενεργά κάθε πρωτοβουλία για την στήριξη, σε επίπεδο εργασίας, εκπαίδευσης και κοινωνικής μέριμνας, των ανθρώπων που δοκιμάζονται, τόσο εντός της Συρίας, όσο και στις γειτονικές με την Συρία χώρες και την Ευρώπη

Τον Αλέξη Τσίπρα θα συνοδέψουν στο Λονδίνο, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών για Θέματα Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ν. Ξυδάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση Τσίπρα-Γεννηματά θα εστιάσει στη διαπραγμάτευση και στα «καυτά» θέματα που υπάρχουν.

Στις 14:30 ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου και με τον Φώτη Κουβέλη. Οι δύο άντρες θα αναζητήσουν κοινές λύσεις σε ασφαλιστικό- προσφυγικό.