Αναζωπυρώθηκε η φωτιά στα Κύθηρα, στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοποτάμου, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων. 

Εκκενώθηκαν οι οικισμοί Αραιοί και Μυλοπόταμος στα Κύθηρα για προληπτικούς λόγους, εξαιτίας των νέων αναζωπυρώσεων που εκδηλώθηκαν στην περιοχή Πιτσινάδες. Οι αναζωπυρώσεις οφείλονται στους ισχυρούς ανέμους που πνέουν στην περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Στη περιοχή βρίσκονται και εναέρια μέσα, τρία ελικόπτερα και ένα αεροσκάφος Καναντέρ.

Στην περιοχή επιχειρούν 61 πυροσβέστες με 23 οχήματα και 57 πεζοπόρο τμήμα.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ , ο δήμαρχος Κυθήρων Στράτος Χαρχαλάκης, κατήγγειλε ότι καθυστέρησε η επιχείρηση των εναέριων μέσων στην περιοχή της πυρκαγιάς.

Πολύ δύσκολη κατάσταση, κινδύνευσαν σπίτια και άνθρωποι, καταγγέλλω δημόσια ότι αν είχαν σπεύσει τα εναέρια μέσα θα είχε λήξει το θέμα. Έρχονται δυο ελικόπτερα και δυο αεροπλάνα, αλλά χάθηκε πολύτιμος χρόνος.

Ο ίδιος τόνισε ότι έχει ζητήσει από την Περιφέρεια και την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας να κηρυχθεί το νησί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ένα αίτημα που αναμένεται ότι θα γίνει δεκτό από στιγμή σε στιγμή.

Κατεπείγον έστειλε νωρίτερα ο Δήμαρχος του νησιού, στο Υπουργείο Εσωτερικών και άλλους αρμόδιους φορείς, τους οποίους καλεί να κηρύξουν την περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σύμφωνα με πληροφορίες από το kithiraikanea.blogspot.gr.

Να υπενθυμίσουμε, ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Πιτσινάδες Μυλοπόταμου στα Κύθηρα και πως οι πυροσβέστες έδιναν μάχη όλο το βράδυ ώστε να περιοριστεί το μέτωπο.

Το μεσημέρι του Σαββάτου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο τα μέτωπα στα Κύθηρα.

Με την βοήθεια του αέρα, ο οποίος κόπασε εντελώς με αποτέλεσμα τα καναντέρ να καταφέρουν να επιχειρήσουν με άνεση σβήνοντας έτσι το μεγαλύτερο μέρος της φωτιάς.

Οι τεχνικοί της ΔΕΔΔΗΕ με την βοήθεια και εκείνων που έσπευσαν από Λακωνία μπόρεσαν περίπου μέσα σε 2 ώρες να αποκαταστήσουν τα μεσάνυχτα της Παρασκευής την παροχή ρεύματος σε όλο το νησί.