Ένα έγγραφο το οποίο καταγράφει την μέχρι στιγμής πορεία των συζητήσεων για το Κυπριακό ετοίμασε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα τρίπτυχο με τις συγκλίσεις, τις διαφωνίες και τις ουσιαστικές διαφορές που καταγράφονται στις συνομιλίες, όπως εξήγησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, μιλώντας στο κρατικό κανάλι της Κύπρου.

Ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «δεν προκύπτει οτιδήποτε νέο επί των θέσεων της τουρκοκυπριακής πλευράς για επιστροφή στον διάλογο».

Ο κ. Χριστοδουλίδης έκανε γνωστό ότι για το εν λόγω έγγραφο είναι ενήμερη τόσο η τουρκοκυπριακή πλευρά, όσο και τα Ηνωμένα Έθνη.

Ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μιλώντας για το τρίπτυχο, το χαρακτήρισε ως «ουσιαστικής σημασίας, διότι θα συμβάλει στη συζήτηση όπου διαπιστώνονται σημαντικές διαφωνίες».

Ο κ. Χριστοδουλίδης υπογράμμισε πως υπάρχει απόλυτη ταύτιση των θέσεων κρατών μελών της ΕΕ μ’ αυτή του Προέδρου Αναστασιάδη αναφορικά με τις τέσσερις ελευθερίες για Τούρκους υπηκόους. «Είμαστε σε επαφή μ’ όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ και οι πρώτες αντιδράσεις δείχνουν την ίδια προσέγγιση με τη δική μας για το θέμα».

Διαβάστε ακόμα:

Επίλυση ή ναυάγιο; Οι συζητήσεις για το Κυπριακό σε ελεύθερη μετάφραση (Photos-Videos)