Μόλις μια μέρα μετά την πανελλαδική απεργία για το ασφαλιστικό, η οποία στιγματίστηκε από τα άγρια επεισόδια που σημειώθηκαν, οι αγρότες συνεχίζουν κανονικά τις κινητοποιήσεις τους, σχεδιάζοντας μάλιστα κυκλοφοριακό μπλακ άουτ από το Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, τα Τέμπη θα παραμείνουν για 12 ώρες κλειστά την Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 22:00.

Η συνέλευση που θα γίνει το βράδυ της Παρασκευής θα αποφασίσει τις λεπτομέρειες για τις κινητοποιήσεις του Σαββατοκύριακου.

Στο μπλόκο Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία θα γίνει την Παρασκευή πορεία διαμαρτυρίας στις 10:30 και στις 17:00 οι αγρότες θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αντιρρίου- Ιωαννίνων.

Για το Σάββατο έχει ανακοινωθεί 24ωρος αποκλεισμός του κόμβου του Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 μέχρι τις 12:00 την Κυριακή.

Στη συνάντηση της Τετάρτης αποφασίστηκε πως από τις 12:00 το Σάββατο μέχρι τις 12:00 την Κυριακή θα υπάρχουν 24ωροι αποκλεισμοί εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών και τελωνείων.

Να σημειωθεί πως το υπουργείο Εξωτερικών της Βουλγαρίας αντέδρασε στο κλείσιμο των ελληνοβουλγαρικών συνόρων από τους αγρότες.

Το Υπουργείο προχώρησε στην αποστολή επίσημης επιστολής στην Κομισιόν ζητώντας την συμβολή της για την επίλυση του προβλήματος όσο πιο σύντομα γίνεται.

Στην επιστολή αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «η Ελλάδα απέτυχε να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της, σε ό,τι αφορά τις θεμελιώδεις ελευθερίες στην ΕΕ, όπως η ελεύθερη κυκλοφορία ανθρώπων και αγαθών μεταξύ κρατών μελών».

Τέλος, το ΥΠΕΞ της Βουλγαρίας έχει εκδώσει και οδηγία για τους οδηγούς που πηγαίνουν προς Ελλάδα για να αποφεύγουν τους δρόμους, όπου υπάρχουν μπλόκα αγροτών.

Photo: Konstantinos Tsakalidis / SOOC