Σε νέο αγώνα δρόμου περνάει η Κυβέρνηση μετά την ηρεμία του Σαββατοκύριακου, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στη σημερινή συνεδρίαση του EuroWorking Group.

Η “ευρωομάδα” συνεδριάζει σήμερα, Δευτέρα, προκειμένου να κρίνει εάν επαρκούν ή όχι τα μέτρα που έχει λάβει η ελληνική Κυβέρνηση προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία για την εκταμίευση των 7,5 δις ευρώ.

Μέχρι πρότινος υπήρχαν τρεις εκκρεμότητες που δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχουν κλείσει ή εάν γίνει κάποιου άλλου είδους συμφωνία και δεν είναι απαραίτητες για την εκταμίευση της δόσης.

Αυτές είναι:

  • Υπογραφή σύμβασης μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development για το Ελληνικό
  • Μεταβίβαση του 5% των μετοχών του ΟΤΕ που υπολείπονται στο ΤΑΙΠΕΔ
  • Διασφάλιση διοίκησης νέου Υπερταμείου απέναντι σε πιθανές διώξεις

Τι ακολουθεί εάν το EWG πει το “ναι”;

Στη συνέχεια θα πρέπει να δοθεί έγκριση από τα ξένα Κοινοβούλια για την εκταμίευση της δόσης. Το “πράσινο φως” πρέπει να δώσουν οι Βουλές της Γερμανίας, της Σλοβακίας, της Αυστρίας, της Φινλανδίας και της Ολλανδίας.

Το επόμενο βήμα είναι η συνεδρίαση του Eurogroup στις 16 Ιουνίου, το οποίο θα δώσει κι επισήμως την έγκριση για την εκταμίευση της δόσης.

Παράλληλα, η Κυβέρνηση ετοιμάζεται πυρετωδώς και για τα νομοθετήματα που θα φέρει το καλοκαίρι στη Βουλή, η οποία δεν θα κλείσει παρά για λίγες ημέρες τον Αύγουστο.