Λίγο πριν από την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, πραγματοποιούνται κρίσιμες συναντήσεις μεταξύ του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα αλλά και του προέδρου της ελληνικής Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συγκεκριμένα, μία ημέρα πριν την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Νατάσα Μπερτρό, ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ συναντάται στις 17 Φεβρουαρίου, με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας πρόκειται να συναντήσει και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, λίγο πριν την πραγματοποίηση της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις, γύρω από την πορεία των διαπραγματεύσεων με τους Ευρωπαίους δανειστές, για την αξιολόγηση του ελληνικού οικονομικού προγράμματος.

Την ίδια ημέρα στις Βρυξέλλες θα βρεθεί και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στα πλαίσια της καθιερωμένης συνόδου του Eυρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Εκτός από τον Πρόεδρο της Κομισιόν, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα πραγματοποιήσει σειρά σημαντικών συναντήσεων, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και αυτές με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί.