Ότι τα «κανάλια που δεν κέρδισαν, δεν κλείνουν» αλλά και για το γεγονός ότι η μη σύσταση του ΕΣΡ δεν θα παραλύσει το κράτος, σχολίασε ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λ. Κρέτσος, μιλώντας σε ραδιοφωνική εκπομπή του Αθήνα 984.

Συγκεκριμένα ο Λευτέρης Κρέτσος υπογράμμισε πως η σύσταση του ΕΣΡ έχει μπλοκαριστεί για πολιτικούς λόγους αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος θα περιμένει με δεμένα χέρια:

Όταν το ΕΣΡ δεν μπορεί να συσταθεί επειδή το έχουν μπλοκάρει για πολιτικούς λόγους – και αυτό είναι μια ευρύτερη αποτυχία του πολιτικού συστήματος- δεν σημαίνει ότι το κράτος δεν μπορεί να συνεχίσει να κάνει τη δουλειά του
Σημείωσε, μάλιστα, ότι το ΕΣΡ δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά ένα μέσο για να εκπληρώνονται οι συνταγματικές επιταγές όσον αφορά το δικαίωμα της πληροφόρησης.

Αναφορά έγινε, βεβαίως, και στο θέμα των καναλιών και το τι θα γίνει όταν περάσουν οι 90 μέρες διορίας που δόθηκε σε όσους δεν κέρδισαν άδεια. Συγκεκριμένα, ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας σχολίασε ότι “τα κανάλια που δεν κέρδισαν, δεν κλείνουν. Χάνουν το δικαίωμα να εκπέμπουν σε ψηφιακή ευρυεκπομπή. Γιατί να κλείσουν; Μπορούν να παράγουν περιεχόμενο, να το διανέμουν και να εκπέμπουν με άλλες μορφές τεχνολογίας”είπε και συμπλήρωσε: “Μαύρο δεν μπαίνει. Μαύρο μπήκε στην ΕΡΤ που έκλεισε σε μία ημέρα. Εμείς έχουμε έναν νόμο εδώ και έναν χρόνο και έχουμε αφήσει μήνες ώστε να προετοιμαστούν οι σταθμοί”.

Ερωτηθείς για την κατάργηση του ασυμβίβαστου εργολάβου-καναλάρχη, που υπήρχε από το βασικό μέτοχο, ο κ. Κρέτσος τόνισε ότι “αφορά στην ενσωμάτωση μιας κοινοτικής οδηγίας διότι στην Ευρώπη δεν υπάρχει ασυμβίβαστο μεταξύ καναλάρχη-επιχειρηματία που συνάπτει δημόσιες συμβάσεις”.