Τη λήψη εντός προεκλογικής περιόδου των αναγκαίων μέτρων για να μπορέσει να υπάρξει η πλήρη λειτουργία των παιδικών σταθμών με την κάλυψη όλων των αιτήσεων για όλα τα παιδιά ζήτησε σε δήλωσή του ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας στην δήλωση του εξήγησε: «Σήμερα που ξεκινούν τυπικά τη λειτουργία τους οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στους δήμους της χώρας θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είμαστε στο και πέντε, αφού ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των αιτήσεων και η επιλογή των παιδιών, ενώ λείπει το αναγκαίο προσωπικό. Χιλιάδες παιδιά θα βρεθούν εκτός παιδικών σταθμών».

«Η αντιλαϊκή επιδρομή των μνημονίων, της πολιτικής της ΕΕ, των κυβερνήσεων και όλων των κομμάτων που τα εξυπηρετούν, βάζει τη σφραγίδα της και σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα»: τόνισε ο κ. Κουτσούμπας.

Μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ επισήμανε ότι οι ευθύνες ανήκουν στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, διότι το αντίστοιχο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που δυστυχώς συμπληρώνει, ως κρίσιμο χρηματοδοτικό μέγεθος, τη λειτουργία των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών, δεν έχει περαιωθεί, αλλά μετατίθεται για το τέλος του Σεπτέμβρη και βλέπουμε.

Τέλος ο κ. Κουτσούμπας σημειώνει: «Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στράγγισε τους δήμους και τις δομές από τα χρηματικά διαθέσιμα για την εξυπηρέτηση του χρέους! Δεν έδωσε έγκριση για την πρόσληψη του αναγκαίου, έστω και έκτακτου, προσωπικού. Την ίδια στιγμή έχουν παγιωθεί οι ευκαιριακές συμβάσεις, τα δίμηνα, τρίμηνα, πεντάμηνα. Πλέον, έχει εφαρμοστεί σε μεγάλη έκταση ένα καθεστώς εργασιακού σκλαβοπάζαρου, που απαξιώνει την παιδαγωγική λειτουργία και θέτει σε κίνδυνο την ίδια την ασφάλεια των παιδιών».