Ξέρεις ότι το τσιγάρο σου κάνει κακό. Οι επιστήμονες σου το έχουν δηλώσει άπειρες φορές αλλά εσύ φυσικά δεν μπορείς να το βάλεις στο μυαλό σου. Ξέρεις, όμως, ότι αν καταφέρεις και κόψεις το τσιγάρο πριν συμπληρώσεις τα πρώτα σαράντα χρόνια της ζωής σου θα κερδίσεις τουλάχιστον δέκα χρόνια ζωής;

Σε έρευνα που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει διαπιστωθεί ότι αν ένα άτομο (ακόμα και αν είναι πολλά χρόνια φανατικός καπνιστής) κόψει το κάπνισμα πριν τα δεύτερα άντα κερδίζει πολλά…

Συγκεκριμένα, στην εν λόγω έρευνα τονίστηκε ότι όσοι κόβουν το τσιγάρο στην τέταρτη δεκαετία της ζωής τους ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο να πεθάνουν από ασθένειες που συνδέονται άμεσα με το κάπνισμα.

Προσοχή!

Το ποσοστό θανάτων σε άτομα που καπνίζουν στη μέση ηλικία είναι τρεις φορές υψηλότερο σε σχέση με τους μη καπνιστές.

Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα ηλικίας από 30 έως 65 ετών. Το 20% ήταν καπνιστές, το 28% ήταν πρώην καπνιστές ενώ το υπόλοιπο 52% δεν είχε καπνίσει ποτέ στην ζωή τους.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι αυτοί που καπνίζουν, ζουν περίπου 11 χρόνια λιγότερο σε σχέση με εκείνους που δεν έχουν καπνίσει ποτέ. Αυτοί που εγκαταλείπουν το κάπνισμα κερδίζουν εννέα έως δέκα χρόνια ζωής.

Ερώτηση!

Για σκέψου μήπως ήρθε η ώρα να κόψεις το κάπνισμα; Πρέπει επιτέλους να το κάνεις αν θες να ζήσεις περισσότερο!

«Οι άνδρες και οι γυναίκες καπνιστές που διακόπτουν το κάπνισμα στη μέση ηλικία, κερδίζουν κατά μέσο όρο 10 χρόνια ζωής» δήλωσε ένας από τους συγγραφείς της μελέτης, ο Ρίτσαρντ Πέτο του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.