Κόντρα μεταξύ του Ευ. Βενιζέλου και Ευ. Τσακαλώτου αναφερόμενοι στο PSI. «Όταν μια κυβέρνηση δηλώνει δια του ΥΠΟΙΚ ότι το χρέος δεν είναι βιώσιμο, είναι σα να λέει: μην εκταμιεύετε το δάνειο» είπε ο κ. Βενιζέλος, ενώ ο κ. Τσακαλώτος δεν άργησε να απαντήσει λέγοντας πως η πλειοψηφία έλεγε πως το χρέος είναι δήθεν βιώσιμο ενώ αναγκάζονταν να το πουν.

«Δεν ψηφίζουμε επί αρχής. Η πολιτική σας στερείται πλαισίου, είναι βλαπτική για χώρα. Αποτελεί μέγα ιστορικό σφάλμα η κυβέρνηση να αναπαύεται στις ψεύτικες δάφνες μιας εκλογικής νίκης που διαμορφώθηκε κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες», εκτίμησε o βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγορώντας την κυβέρνηση για αλαζονεία.

«Ένας απλός κανόνας από την οικονομική επιστήμη είναι πως αν έχεις μεγάλο χρέος και χρειαστείς αναδιάρθρωση είναι αποτυχία αν γίνει αναδιάρθρωση και μετά χρειαστείς και άλλη αναδιάρθρωση. Το μεγάλο λάθος του PSI ήταν πως μία εβδομάδα μετά όλες οι οικονομικές εφημερίδες έγραφαν ότι χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση», απάντησε ο υπουργός Οικονομικών.

«Όταν φέρετε πρόσθετη αναδιάρθρωση χρέους, θα σας επαινέσω κ θα βοηθήσω. Μην φτύνετε όμως εκεί που θα γλείψετε. Βλάπτετε την χώρα για να κάνετε μικροκομματική δημαγωγία», έκανε λόγο ο Ευ. Βενιζέλος.

Από την άλλη πλευρά, ο κ. Τσακαλώτος ανέβασε τους τόνους λέγοντας: «(…)δεν ήθελα να προσβάλω το ήθος σας, απλά ήθελα να μάθω αν υπάρχει κάτι σ’ αυτή τη ζωή που δεν το έχετε προβλέψει για να το προσθέσω στην αυτοβιογραφία μου».

Φυσικά ο κ. Βενιζέλος δεν θα μπορούσε να μην σχολιάσει λέγοντας: “Σας εύχομαι να γράψετε την αυτοβιογραφία σας αλλά βλέπω ότι ασχολείστε περισσότερο με την βιογραφία μου”.

 

Photo: ©INTIMEnews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ