Κατηγορίες ανταλλάσσουν η Κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία σχετικά με την υπόθεση της Siemens. Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την Κυβέρνηση για την αναβολή της δίκης, ενώ το Μαξίμου κάνει λόγο για συνεχόμενα λάθη που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν.

Πηγές απ’ τη ΝΔ σημείωναν νωρίτερα πως « είναι οι ίδιοι που επί 18 ολόκληρους μήνες, δεν προσέφεραν την παραμικρή διοικητική στήριξη στις δικαστικές αρχές για να κάνουν αποτελεσματικά τη δουλειά τους».

Είναι ανάγκη για πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης που δηλητηριάζει, χρόνια τώρα την πολιτική ζωή της χώρας, συμπλήρωναν οι ίδιες πηγές.

Το σχόλιο του Μαξίμου:

«Λίγη αιδώς για τα μαύρα ταμεία της Siemens

Θα συνιστούσαμε στην Νέα Δημοκρατία να είναι πιο μετρημένη στις διαρροές της σχετικά με τις υπoθέσεις της Siemens. Tα συνεχόμενα «λάθη» που επέτρεψαν σε κατηγορούμενους και βασικούς μάρτυρες να διαφύγουν, τα «δωράκια», όπως το τηλεφωνικό κέντρο που βρέθηκε στην κατοχή του σημερινού της Προέδρου, οι φιλίες της οικογένειας Μητσοτάκη με τον κ. Χριστοφοράκο, δεν συνάδουν με την σημερινή της σπουδή για την υπεράσπιση της διαφάνειας.

Ας μην ανησυχούν πάντως. Όλα θα έρθουν στο φως».

Το ΥΠΕΞ παίρνει θέση: Ψευδείς οι πληροφορίες για τη μετάφραση του βουλεύματος στην υπόθεση Siemens

Θέση για την υπόθεση της Siemens πήρε μέσω σχετικής ανακοίνωσης του το Υπουργείο Εξωτερικών το οποίο χαρακτήρισε «ανυπόστατες και ψευδείς τις πληροφορίες περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση Siemens από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου».

Στη σχετική ανακοίνωση μάλιστα, διαβεβαίωσε πως «η Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών, παρά τον τεράστιο φόρτο εργασίας της, ολοκλήρωσε εγκαίρως το υπέρογκο, 1.580 σελίδων, μεταφραστικό έργο της και παρέδωσε εγκαίρως το σχετικό βούλευμα στην Εισαγγελία Εφετών».

Και ξεκαθάρισε «οι πρώτες 700 μεταφρασμένες σελίδες παραδόθηκαν στις 02.11.2015 και οι υπόλοιπες 880 σελίδες, στις 13.05.2016».

«Παρά το γεγονός αυτό, κάποιοι σήμερα διακίνησαν ανυπόστατες πληροφορίες, περί δήθεν καθυστέρησης της μετάφρασης του βουλεύματος για την υπόθεση SIEMENS από τη Μεταφραστική Υπηρεσία του Υπουργείου Εξωτερικών. Το Υπουργείο Εξωτερικών καλεί τις αρμόδιες δικαστικές Αρχές να εντοπίσουν και να αποδώσουν ευθύνες σε αυτούς που κακόβουλα και σκόπιμα διέδωσαν τις ψευδείς και ανυπόστατες αυτές πληροφορίες» επίσης ανέφερε.