Για το στόχο της Κυβέρνησης που δεν είναι άλλος από την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων μίλησε σε συνέντευξη του τη Δευτέρα ο Σταύρος Κοντονής.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ο οποίος μίλησε στο Κόκκινο τόνισε χαρακτηριστικά:

Βρισκόμαστε αυτή τη ώρα στην κατάστρωση ενός σχεδίου για να αναστραφεί η πραγματικότητα που αντιμετωπίζει ένας πολίτης, όταν για να βρει το δίκιο του για υποθέσεις διοικητικής φύσεως αναγκάζεται να περιμένει επί ματαίω, ορισμένες φορές

Και συμπλήρωσε πως «Το υπουργείο επεξεργάζεται ένα πλέγμα μέτρων που θα οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των διαδικασιών στα δικαστήρια».

«Αυτό, μπορεί να σημαίνει ότι μια υπόθεση μπορεί να φτάσει στο τέλος της ακόμα και μετά από 15 χρόνια, αλλά όταν έχουμε μια δίκη σε εξέλιξη για 15 χρόνια τότε αυτή η διαδικασία είναι μάταιη και εξήγησε ότι το μεγάλο πρόβλημα που είναι η χρονικά απόσταση που χωρίζει τη στιγμή που απευθύνεται ο πολίτης στην δικαιοσύνη και την εξέταση της υπόθεσης» διευκρίνισε και πρόσθεσε: «Αρκετός κόσμος νομίζει ότι υπάρχει καθυστέρηση στην εκδίκαση της απόφασης και αυτό είναι λάθος».

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε:

Πρέπει να βρεθεί μια λύση και για τις υποθέσεις των συναινετικών διαζυγίων για να μην έχουμε αυτή τη χρονοβόρα διαδικασία

photo:Nikos Libertas / SOOC