Για τους Έλληνες αθλητές που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο μίλησε τη Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής. Χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός τόνισε: «Οι Έλληνες αθλητές γράφουν ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο παραδίδοντας μαθήματα θέλησης και αποφασιστικότητας».

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Κοντονή για τους Παραολυμπιονίκες που μας έχουν κάνει όλους περήφανους:

«Οι Έλληνες αθλητές γράφουν ιστορία στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο, με τα 8 μετάλλια που έχουν ως τώρα κατακτήσει. Οι νέες λαμπρές εμφανίσεις και επιτυχίες των Δημήτρη Σενικίδη (σφαίρα F20), Δήμητρα Κοροκίδα (σφαίρα F53), της ομάδας του μπότσια (Γρήγορης Πολυχρονίδης, Νίκος Πανανός, Άννα Ντέντα), και του Πάνου Τριανταφύλλου (ξιφασκία με αμαξίδιο) συμπληρώνουν μια μοναδική παρουσία τις πρώτες ημέρες της διοργάνωσης.

Οι αθλητές – ήρωες της Παραολυμπιακής μας ομάδες με βασικότερο όπλο τη δύναμη της καρδιάς τους, παραδίδουν σε όλους μας μαθήματα θέλησης και αποφασιστικότητας, ώστε να κυνηγάμε και να κατακτάμε τελικά τους στόχους μας. Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας, τους προπονητές και την παραολυμπιακή επιτροπή για τις διακρίσεις και τους ευχαριστούμε για τις χαρές που μας δίνουν».