“Δεν ζητήσαμε 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση”, δήλωσε την Τρίτη η Ανίκα Μπράιτχαρτ, εκπρόσωπος του Πιερ Μοσκοβισί, προκαλώντας πολλά ερωτηματικά για το νέο μέτρο που εφαρμόζεται στην εκπαίδευση.

Να σημειωθεί ότι εχθές, Δευτέρα, εκεί που όλοι περίμεναν την έκδοση ΠΝΠ για το δίμηνο πάγωμα του μέτρου, εκδόθηκε τελικά εγκύκλιος της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Αικ. Σαββαΐδου για την εφαρμογή του.

Όταν η κ. Μπράιτχαρτ ερωτήθηκε σχετικά με το θέμα νωρίτερα τη σημερινή ημέρα στις Βρυξέλλες είπε: “Η Επιτροπή είναι ενήμερη για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να επιβάλει ΦΠΑ 23% στους παρόχους υπηρεσιών ιδιωτικής εκπαίδευσης. Αυτό δεν είναι κάτι που ζήτησε η Επιτροπή. Το μνημόνιο δεν προβλέπει τίποτα για το θέμα του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση”.

Η Α. Μπράιτχαρτ ανέφερε εν συνεχεία ότι ο ΦΠΑ ήταν μέρος του νομοθετικού πακέτου που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων στις 14 Αυγούστου.

Τέλος, πηγές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέφεραν ότι εκ πρώτης όψεως η επιβολή ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση δεν φαίνεται να αντιβαίνει με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.