Ούτε μία βδομάδα μετά το άνοιγμά τους, τα σχολεία όλης της χώρας θα κλείσουν λόγω εκλογών. Πιο συγκεκριμένα, την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου και τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου, λόγω της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου, θα παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία.

Την ίδια ώρα, η υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Φρόσω Κιάου, είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Ομοσπονδία Λειτουργών Μεσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) και τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ), με αντικείμενο τα επείγοντα θέματα, ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς. Βασικοί στόχοι, οι εκλογές να μην επηρεάσουν -σε μεγάλο βαθμό- την ομαλή επανέναρξη των λειτουργιών των σχολικών ιδρυμάτων και να καλυφθούν τα εκπαιδευτικά κενά στα σχολεία.

Σύμφωνα πάντα με το υπουργείο, όσον αφορά στην πλήρωση των κενών στα σχολεία υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης 12.000 θέσεων αναπληρωτών που θα καλύψουν ολοήμερα και ειδικά σχολεία μέσω ΕΣΠΑ.

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η εν λόγω χρηματοδότηση έχει εγκριθεί και αναμένεται η έκδοση σχετικής Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου. Επιπλέον, ζητήθηκαν από το υπουργείο 8.000 θέσεις κατ’ εξαίρεσιν, που θα πρέπει να καλυφθούν από τον εθνικό προϋπολογισμό.