Κλεισμένοι σε στοά των μεταλλειών Ολυμπιάδα παραμένουν και σήμερα περίπου 30 μεταλλωρύχοι. Εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για την αναστολή των εργασιών εξόρυξης χρυσού, ζητώντας διασφάλιση των θέσεων εργασίας τους μετά από την απόφαση του υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης να ανακαλέσει τις μελέτες βάσει βάσει των οποίων έχουν εκδοθεί άδειες για έργα στις Σκουριές και στην Ολυμπιάδα.

Τις τελευταίες ημέρες η ατμόσφαιρα στη Χαλκιδική “μυρίζει” έντονα μπαρούτι, καθώς δεν έχουν λείψει οι επεισοδιακές συγκεντρώσεις, οι προσαγωγές και τα μπλόκα σε δρόμους.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι η αναστολή των εργασιών στα μεταλλεία έγινε για προεκλογικούς λόγους.

Δεν βάλαμε λουκέτο, ούτε καν προσωρινό, στο σύνολο των μεταλλείων, ανέφερε και πρόσθεσε ότι στα μεταλλεία πλην των Σκουριών και ενός μέρους της Ολυμπιάδας οι εργασίες επιτρέπονται κανονικά και δεν έχει αλλάξει τίποτα.

Ο κ. Σκουρλέτης είπε ότι η Eldorado υποσχέθηκε πως θα παράγει χρυσό με έναν ακίνδυνο για το περιβάλλον τρόπο, όπως και ότι είχε υποχρέωση εντός τριών ετών να παρουσιάσει αυτόν τον τρόπο, αλλά δεν το έκανε.
«Θα μπορούσαμε να καταγγείλουμε τη συνολική άδεια του έργου και να σταματήσουμε πλήρως τις εργασίες, δεν το κάναμε», συνέχισε.
Τέλος, ο υπουργός ανέφερε ότι παρανόμως η Ελληνικός Χρυσός έχει δώσει χαρτιά διαθεσιμότητας και σε εκείνους τους εργαζόμενους που δεν απασχολούνται στις περιοχές όπου ανεστάλησαν οι εργασίες.