Για πρώτη φορά η Χίλαρι Κλίντον εκφράζεται σχετικά με το συμβάν που είχε με την υγεία της κατά την εκδήλωση τιμής για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου.

Η υποψήφια για την Προεδρία της Αμερικής με τους Δημοκρατικούς παραχώρησε τηλεφωνική συνέντευξη στο CNN και τόνισε, μεταξύ άλλων, πως νιώθει ήδη πολύ καλύτερα.

Ερωτώμενη γιατί δεν είπε κάτι για την πνευμονία της νωρίτερα, η Χ. Κλίντον υπογράμμισε πως δεν πίστεψε ότι θα γινόταν τόσο μεγάλο θέμα η υγεία της. Ωστόσο, αποκάλυψε ότι είχε αγνοήσει τις συμβουλές των γιατρών να ξεκουραστεί για πέντε μέρες λόγω της πνευμονίας.

Η ίδια πρόσθεσε πως θα επανέλθει δριμύτερη μέσα σε λίγες μέρες.

Όσον αφορά με την ζάλη που ένιωσε κατά την εκδήλωση, η Κλίντον σημείωσε πως δεν λιποθύμησε κι απλά ένιωσε ζάλη. «Ένιωσα μια ζάλη και έχασα την ισορροπία μου για ένα λεπτό αλλά όταν μπήκα στο βαν, όταν έκατσα, όταν ήπια νερό και όταν δροσίστηκα, τότε άμεσα ξεκίνησα να νιώθω καλύτερα».

Οι συνεργάτες της Κλίντον αναμένεται να δημοσιοποιήσουν ιατρικά στοιχεία για την υγεία της υποψήφιας Προέδρου προκειμένου να «κλείσουν τα στόματα» σ’ όσους αμφισβητούν την φυσική ικανότητά της να γίνει Πρόεδρος.