Κλείνει για τρεις ημέρες η κοιλάδα των Τεμπών. Συγκεκριμένα από σήμερα 16 Μαΐου έως και τις 18 του μήνα, από τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 8:00 το βράδυ η κοιλάδα θα παραμείνει κλειστή λόγω εκτέλεσης εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας:

«Στη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών θα γίνει αναστολή είσπραξης διοδίων στους σταθμούς διοδίων Πυργετού, Μακρυχωρίου, πλευρικό Μακρυχωρίου και πλευρικούς Γυρτώνης.

Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως εξής:

Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:

Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται: Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας , προς την Περιφερειακή Οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών, θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό. Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, προς την επαρχιακή οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα- Τυρνάβου, μετά μέσω ΕΟ Ελασσόνας-Κοζάνης θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό και στη συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ύψος Κλειδί Ημαθίας.
Τα Ι.Χ.επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων, θα εκτρέπονται: Από τον κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 349+396 ΠΑΘΕ) προς Αγιά και μέσω της ΕΟ Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινου Νερού-Στομίου-Ομολίου, θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο προς Θεσσαλονίκη από τη διασταύρωση Στομίου [χ/θ 390+700 ΠΑΘΕ].
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:

Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας προς Βέροια (Εγνατία οδό)-Κοζάνη και από εκεί είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης- Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης-Γρεβενών- Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας και στη συνέχεια διά της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

Όλα τα Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη, θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης (στον ανισόπεδο κόμβο Κορινού Πιερίας) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της ΕΟ Κατερίνης-Ελασσόνας-Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη-Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται στον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης προς Πιερία και από εκεί θα κατευθύνονται κατάλληλα.

Εξαιρέσεις:

Εξαιρούνται από τις παραπάνω ρυθμίσεις προκειμένου να διευκολύνεται η κοινωνικοοικονομική ζωή των κατοίκων της περιοχής από την οποία διέρχεται η εναλλακτική διαδρομή του ανατολικού άξονα (παραλιακή Αγιοκάμπου), καθώς και των κατοίκων του δήμου Τεμπών:

Τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ, για μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, ήτοι για την εξυπηρέτηση της δημόσιας επιβατικής συγκοινωνίας των διαμενόντων στην περιοχή κατοίκων.
Τα φορτηγά, για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού χαρακτήρα».