Ισχυρούς κλυδωνισμούς προκαλούν στο Μαξίμου οι φήμες για «ατασθαλίες» στα πόθεν έσχες στελεχών της κυβέρνησης, λίγες ώρες μάλιστα πριν την κρίσιμη μάχη στη Βουλή για την ψήφιση του πρώτου πακέτου επώδυνων μέτρων.

Κι ενώ φουντώνει η ονοματολογία, πληθαίνουν οι φωνές εντός του ΣΥΡΙΖΑ που ζητούν να δοθούν άμεσα στη δημοσιότητα τα ονόματα όσων εμφανίζονται με «ατασθαλίες» στα πόθεν έσχες.

Στελέχη από το κυβερνητικό στρατόπεδο, τόνιζαν στο iPop ότι πρέπει να σταματήσει η σπίλωση όλων και οι υπόνοιες για τυχόν συγκάλυψη τέτοιου είδους υποθέσεων.

Στο Μαξίμου κλήθηκε εκτάκτως ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

Εξερχόμενος ρωτήθηκε για τις φήμες και τον υπουργό που «λησμόνησε» να δηλώσει στο πόθεν έσχες του 1 εκατομμύριο ευρώ, αρνήθηκε ωστόσο να ρίξει φώς στην υπόθεση.

Περιορίστηκε να σημειώσει : «Δεν μπορώ να κάνω καμία δήλωση, δεν επιτρέπεται από τον νόμο, κάντε λίγες ημέρες υπομονή και σε λίγες μέρες θα λάμψει η αλήθεια».

Συμπλήρωσε παράλληλα ότι «πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία  έλεγχου του πόθεν έσχες και να βγει το πόρισμα της επιτροπής της Βουλής προκειμένου να τοποθετηθεί οποιοσδήποτε και θα γίνει ότι προβλέπει ο νόμος».

Το μόνο σίγουρο είναι ότι  η φημολογία αφήνει σκιές και προκαλεί τριγμούς σε όλη την κυβέρνηση, σε μια δύσκολη μάλιστα συγκυρία καθώς ανοίγουν αρκετά μέτωπα λόγω των σκληρών μέτρων που λαμβάνει.