Κοινό μέτωπο με αμυντικές κι εμπορικές συμφωνίες φαίνεται πως είναι έτοιμοι να “χτίσουν” Putin- Erdogan, κάτι το οποίο θα τεθεί επί τάπητος στη σειρά επαφών τις οποίες θα έχουν στις 9 και 10 Μαρτίου στη Μόσχα.

Ειδικότερα, όπως μεταδίδει το ρωσικό Tass, ο πρόεδρος Erdogan και ο Ρώσος ομόλογός του αναμένεται να συζητήσουν την αγορά των ρωσικών συστημάτων αντιαεροπορικής και αντιπυραυλικής άμυνας S-400 από μεριάς της Άγκυρας.

Το ρωσικό Tass επικαλείται τις σχετικές δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου Προέδρου.

«Στην πρώτη θέση θα βρίσκονται τα οικονομικά ζητήματα, η εμπορική συνεργασία, η κατασκευή του πυρηνικού σταθμού, συν η τουρκική άμυνα και συγκεκριμένα η πώληση των S-400» είπε ο σύμβουλος του προέδρου Erdogan, προσθέτοντας ότι αγορά των ρωσικών S-400 δεν πρέπει να δημιουργήσει στην Τουρκία προβλήματα με το ΝΑΤΟ γιατί «πολλές χώρες της συμμαχίας χρησιμοποιούν ρωσικά οπλικά συστήματα και αμυντικά συστήματα».

Αξίζει να τονιστεί πως ο ίδιος σημείωσε πως είναι «στα σκαριά» και μια ζώνη ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στη Ρωσία και την Τουρκία. Η σύναψη της εν λόγω συμφωνίας για ελεύθερο εμπόριο μεταξύ των δύο χωρών είναι θέμα χρόνου.

Η σύναψη συμφωνίας για την δημιουργία ζώνης ελευθέρου εμπορίου είναι απλά θέμα χρόνου και κάποιων τυπικών διαδικασιών. Μέσα σε μια νύχτα δεν αποφασίζεται κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει καμία δυσκολία οικονομικού ή πολιτικού χαρακτήρα στην περίπτωση αυτή

Photo: Kremlin Press Service