Ανά καιρούς έχουν δημοσιευτεί πολλές έρευνες που ενοχοποιούν τα κινητά που κάνουν κακό στην υγεία και μεταφέρουν ραδιενέργεια στον χώρο που είναι πολύ κακή για τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Αυτή την φορά, λοιπόν, θα σου μιλήσουμε για άλλο ένα από τα κακά που μπορεί να κάνει τo κινητό σου όχι στην υγειά σου αλλά, στο πρόσωπό σου. Το κινητό φταίει που έχεις ρυτίδες και δεν το λέμε εμείς αλλά, το επιβεβαιώνουν οι επιστήμονες που έκαναν σχετικές έρευνες.

Σε έρευνα, λοιπόν, που δημοσιεύθηκε στην Telegraph και διεξήχθη από κλινική του Λονδίνου τονίζεται ότι το μπορεί το κινητό φταίει που έχεις ρυτίδες. Πώς, όμως, το εξήγησαν οι επιστήμονες;

Οι περισσότεροι άνθρωποι πλέον κάνουν αλόγιστη χρήση του κινητού τους τηλεφώνου. Δεν είναι, όμως, ότι μιλούν. Περισσότερο χρησιμοποιούν το κινητό σου για να στέλνουν μηνύματα, για να σερφάρουν στο διαδίκτυο, για να ελέγχουν τα email τους και για μιλούν με τους διαδικτυακούς τους φίλους στο facebook.

Αυτό σημαίνει ότι κοιτούν την οθόνη του smartphone και για να μπορέσουν να διαβάσουν τα μικρά γράμματα σουφρώνουν τα μάτια τους. Αυτομάτως οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια σχηματίζονται και με την πάροδο του καιρού γίνονται ακόμα πιο έντονες.

Σημείωση!

Το πρόβλημα που δημιουργεί το κινητό και ειδικά τα smartphones παρουσιάζεται κυρίως σε άτομα 18 έως 39 ετών που περνούν πολλές ώρες κοιτώντας την οθόνη και στέλνοντας μηνύματα.

Θα πρέπει να γνωρίζεις ότι ένας νεαρός άνθρωπος κοιτάζει την οθόνη του κινητού του κατά μέσο όρο 150 φορές την ημέρα.