Στα αποκαλυπτήρια της πλακέτας του μουσείου Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Benjamin Netanyahu και ο Αλέξης Τσίπρας.

Οι δύο πρωθυπουργοί συμμετέχουν στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πως η δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος σκοπεύει στο να διαφυλάξει και να παραδώσει στις επόμενες γενιές αυτήν την ιστορική μνήμη του πόντου και του μαρτυρίου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.

Η δημιουργία του Μουσείου του Ολοκαυτώματος στη Θεσσαλονίκη στοχεύει στο να διαφυλάξει και να παραδώσει στις επόμενες γενιές αυτήν την ιστορική μνήμη του πόνου και του μαρτυρίου των Εβραίων της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, αποτελεί και μια υπόσχεση, και στο παρόν και στο μέλλον, ότι οι λαοί όλου του κόσμου θα αντισταθούν σε κάθε τι που απειλεί η θα απειλήσει την ελευθερία, την αξιοπρέπεια, την ανθρώπινη ζωή

Ο κ. Netanyahu σημείωσε πως το Μουσείο είναι σημαντικό για λόγους μνήμης και πρόληψης.

Θα θυμόμαστε πάντα την απώλεια των Εβραίων και δεσμευόμαστε να μη συμβεί ποτέ ξανά τέτοια τραγωδία…Η επίσκεψη μας είναι ιδιαιτέρως συγκινητική για εμάς γιατί η Θεσσαλονίκη είναι σημαντική πόλη για την εβραϊκή ιστορία

Οι ηγέτες της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ θα υπογράψουν κοινή Διακήρυξη και θα προβούν σε κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση της Συνάντησης.

Photo: Eurokinissi