Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωσε την Παρασκευή τους 92 αθλητές που περιλαμβάνονται στην αποστολή της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο. Ανάμεσά τους και η βαδίστρια Δέσποινα Ζαπουνίδου.

Ωστόσο, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πάει προς αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς για έναν παράδοξο λόγο.

Η Ζαπουνίδου είχε πιάσει το όριο πρόκρισης στον αγώνα του Άλιτους. Η IAAF όμως ανακοίνωσε πως ο συγκεκριμένος αγώνας δεν είναι ανάμεσα σ’ εκείνους που επισημοποιούν πρόκριση τους Ολυμπιακούς.

Απ’ τον εν λόγω αγώνα κι έπειτα όμως η Ζαπουνίδου δεν επιχείρησε ξανά να πιάσει το όριο, ενώ θα μπορούσε, καθώς ασχολούνταν με την προετοιμασία των Ολυμπιακών.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Στίβου δηλώνει πως θα καταβάλει κάθε προσπάθεια προκειμένου να εγκριθεί η πρόκριση της Ελληνίδας αθλήτριας.

Η IAAF ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι η αθλήτρια μας Δέσποινα Ζαπουνίδου δεν μπορεί να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες, γιατί το διεθνές μίτινγκ του Άλιτους, στο οποίο πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο δεν ήταν το 2015 (σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια και τη φετινή χρονιά) ΕΑΑ Permit. Η ομοσπονδία από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε γι’ αυτή την εξέλιξη καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, προκειμένου να βρεθεί τρόπος η αθλήτρια να πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η ώρα της απόδοσης ευθυνών θα έρθει μετά το Ρίο