Είναι λίγο αστείο να μαθαίνεις ότι ΚΟΤΖΑΜ Ορνέλα Μούτι, μία απ’τις ωραιότερες γυναίκες όλων των εποχών κινδυνεύει να μπει στη φυλακή για τα μάτια ποιου; ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ, αν είναι ποτέ δυνατόν. Δηλαδή τι του βρήκε και ας είναι πια 59 χρονών η γυναίκα με τα πιο όμορφα μάτια της Ιταλίας;
Και αν για τους μικρότερους το όνομά της δεν λέει και πολλά, ας τους εξηγήσουμε ότι είναι σαν να κινδυνεύει με φυλάκιση εξαιτίας του Κίμωνα Κουλούρη, η Μέγκαν Φοξ (η λίγο μεγαλύτερη Μέγκαν Φοξ, ok, δεν λέμε, αλλά και πάλι είναι από τα πράγματα που δεν περιμένεις να γίνουν ποτέ).
Πως έχει, λοιπόν, η ιστορία : το δικαστήριο στην Πορντενόνε της βόρειας Ιταλίας καταδίκασε την Ορνέλα Μούτι, σε οχτάμηνη φυλάκιση ή εναλλακτικά σε πρόστιμο 30.000 ευρώ, για την κατάθεση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού, προκειμένου να παραστεί σε δείπνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.
Η Ορνέλα Μούτι πλαστογράφησε την ιατρική βεβαίωση, όχι γιατί ο Πούτιν είναι κανένας μικροβιοφοβικός, αλλά γιατί έτσι θα απέφευγε να παίξει στο Θέατρο Verdi στο Πορντενόνε, στις 10 Δεκεμβρίου του 2010. Πράγμα που και το κατάφερε.
Η Μούτι, ζήτησε από το θέατρο να αλλάξει την ημερομηνία έναρξης της παράστασης, με τη δικαιολογία ότι ήταν άρρωστη. Μάλιστα, ως απόδειξη, τους παρέδωσε και μια ιατρική βεβαίωση για πενθήμερη άδεια, τη στιγμή που είχε λάβει ως προκαταβολή το ποσό των 25.000 ευρώ.
Παρόλ’αυτά, την ημέρα της παράστασης, παραβρέθηκε σε επίσημο δείπνο με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Αμερικανό σταρ Κέβιν Κόστνερ στην Αγία Πετρούπολη (η παρουσία της καταγράφηκε σε βίντεο). Όταν λοιπόν αυτό το βίντεο διέρρευσε στον Τύπο, το θέατρο όπως ήταν αναμενόμενο, την μήνυσε.
Εν τω μεταξύ, αυτό έγινε πριν πέντε χρόνια και η απόφαση βγήκε τώρα. Έτσι, για να μη λέμε μόνο ότι η ελληνική δικαιοσύνη καθυστερεί…