Είναι γεγονός, σε λίγες μόνο ημέρες η 10η εντολή και ο Πάνος Κοκκινόπουλος επιστρέφουν και όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία τις νέες ιστορίες που θα μας συγκλονίσουν. Αναρωτιόμαστε ποιοι θα είναι οι δολοφόνοι που θα συναντήσουμε στον δρόμο μας και φυσικά γιατί αυτοί θα οδηγηθούν στο έγκλημα.

Εμείς του ipop.gr βρεθήκαμε κοντά στον Πάνο Κοκκινόπουλο και μιλήσαμε μαζί του για όλα όσα είδαμε παλιότερα στην 10η εντολή, για όσα θα δούμε σε αυτό τον νέο κύκλο επεισοδίων και φυσικά για όσα ο ίδιος ο σκηνοθέτης της δεν θα μας δείξει ποτέ.

 1. Στο τελευταίο επεισόδιο του προηγούμενο κύκλου της 10ης εντολής ήταν σαν να πέφτει η αυλαία αφού τους είδαμε όλους  να πεθαίνουν; Γιατί; Ξέρατε τότε πως θα επιστρέψετε;
 2. Δεν το είχα καν στο μυαλό μου αλλά λίγο η αγάπη που έδειξε το κοινό, λίγο η θετική διάθεση που έδειξε το κανάλι με έπεισαν. Τότε, όμως, στους τίτλους τέλους είχα αφήσει τρία ερωτηματικά δηλώνοντας έτσι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε το τι θα γίνει μετά.
 3. Πώς πήρατε την απόφαση να επανέλθετε;
 4. Πριν από ένα περίπου χρόνο είχα επαφή με τους ανθρώπους του Alpha και συζητήσαμε για την επιστροφή της 10ης εντολής. Με κέρδισε το γεγονός ότι ήταν πολύ θετικοί και φυσικά ότι τα επεισόδια κάνουν μεγάλη επιτυχία ακόμα και μετά από τόσα χρόνια. Έτσι, αποφάσισα να το τολμήσω. Βέβαια, δεν θα το έλεγα ακριβώς επιστροφή γιατί τα νέα αυτά επεισόδια της 10ης εντολής θα έχουν αρκετές διαφορές με τα προηγούμενα. Θα έχουν μεν κοινή δομή αλλά για να μην είναι βαρετά και μοιάζουν με τα προηγούμενα θα έχουν και αρκετά διαφορετικά στοιχεία. Θα είναι για αρχή 17 επεισόδια και μετά βλέπουμε.
 5. Ποιες θα είναι οι διαφορές για τις οποίες μιλάτε;
 6. Οι διαφορές θα είναι τρεις, θα εστιάζονται στο σενάριο, στη σκηνοθεσία αλλά και στην τεχνική του γυρίσματος. Οι ιστορίες θα είναι πιο ανθρωποκεντρικές καθώς θα εστιάζουν στους χαρακτήρες των ηρώων περισσότερο επιμένοντας στον ψυχικό κόσμου τους και στα συναισθήματα τους. Η σκηνοθεσία θα είναι λιτή και η αισθητική θα είναι αρκετά πιο ρεαλιστική από το 2007 και θα έχουμε high definition video.
 7. Οι ιστορίες είναι όλες βασισμένες σε αληθινά γεγονότα;
 8. Τα επεισόδια βασίζονται σε πραγματικές ιστορίες αλλά εμείς τα αλλάζουμε γιατί δεν μας ενδιαφέρει να φωτογραφίσουμε τα θύματα και τους θύτες λόγω ηθικής. Τις διαβάζουμε για να πάρουμε μια ιδέα και μετά τις κλείνουμε και τις ξεχνάμε. Εμείς, θέλουμε στην ουσία να δώσουμε μια δική μας εκδοχή για το πώς αλλιώς θα μπορούσε να έχει διαδραματιστεί η ιστορία.
 9. Το casting των ηθοποιών θα είναι το ίδιο;
 10. Οι ηθοποιοί που παίζουν στην 10η εντολή είναι χωρισμένοι στο μυαλό μου σε τέσσερις κατηγορίες. Στους παλιούς καλούς συνεργάτες, στους ηθοποιούς που δεν παίζουν πολύ στην τηλεόραση αλλά είναι πολύ ταλαντούχοι και ασχολούνται με το θέατρο ή τον κινηματογράφο, στους παλιούς πιτσιρικάδες της 10ης εντολής που μεγάλωσαν και συμμετείχαν παλαιότερα (όπως είναι ο Όμηρος Πουλάκης) και τώρα θα τους δούμε σε πρωταγωνιστικούς ρόλους και τέλος στα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα την καριέρα τους και τους δίνεται μία ευκαιρία. Όλοι αυτοί θα συνθέσουν το μείγμα των νέων επεισοδίων της 10ης εντολής.
 11. Πώς νιώθετε που επιστρέφετε στην τηλεόραση;
 12. Τα αισθήματα μου είναι τελείως διαφορετικά αλλά συνεχίζουν να είναι πολύ δυνατά.
 13. Σας είδαμε στην παράσταση Frozen ετοιμάζετε κάτι νέο στο θέατρο;
 14. Αυτή την στιγμή δεν προλαβαίνω να κάνω και κάτι τέτοιο γιατί ο ελεύθερος χρόνος μου είναι λιγοστός αλλά, δεν το απορρίπτω για το μέλλον.
 15. Θέατρο ή τηλεόραση;
 16. Είναι δύο πράγματα τελείως διαφορετικά. Αλλά θα έλεγα ότι προτιμώ την τηλεόραση. Στο θέατρο οι ηθοποιοί είναι βασιλιάδες, είναι αυτοί που τραβούν τα βλέμματα ενώ στην τηλεόραση είναι διαφορετικά. Ο σκηνοθέτης θέτει τα όρια και αυτός αποφασίζει που θα κάνει τον θεατή να εστιάσει την προσοχή του.
 17. Έχετε ακούσει σχόλια ποτέ από συγγενείς θυμάτων των αληθινών εκδοχών των επεισοδίων σας;
 18. Όχι ποτέ δεν μου έχει αναφέρει κανείς τίποτα και αυτός είναι άλλωστε ο λόγος που αλλάζω την ιστορία. Δεν θέλουμε να στοχοποιήσουμε κανέναν γι’ αυτό στεκόμαστε στο γεγονός σαν γεγονός και όχι στα πρόσωπα.
 19. Αγαπημένο επεισόδιο;
 20. Κάθε επεισόδιο το αγαπάω. Αλλά θα μπορούσα να πω ότι το φετινό πρώτο που ονομάζεται Σιωπή και είναι βασισμένο στο trafficking, έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου γιατί μας δείχνει ότι πολλές φορές τον άνθρωπο τον μεταχειρίζονται σαν ζώο, κάτι που είναι πραγματικότητα.
 21. Πώς και δεν σας έχουμε δει στο σινεμά;
 22. Όλα τα επεισόδια είναι για εμένα μικρές ταινίες. Άλλωστε η διάρκεια τους είναι αρκετά μεγάλη. Για παράδειγμα το πρώτο επεισόδιο του νέο κύκλου με τίτλο Σιωπή έχει διάρκεια μία ώρα. Αν το τραβούσαμε λίγο περισσότερο θα μπορούσε εύκολα να γίνει ταινία.
 23. Πιστεύετε ότι οι ιστορίες πόνου λειτουργούν στον άνθρωπο σαν ψυχοθεραπεία και τον κάνουν να αισθανθεί καλύτερα; Ταυτίζονται πολλοί με τον δολοφόνο;
 24. Ο δολοφόνος  είναι ένα άτομο που ξεπερνά το όρια που ίσως θα ήθελαν να ξεπεράσουν και οι θεατές. Γίνεται ο Κύριος και κάνει πράγματα που μόνο ο Θεός μπορεί να τα κάνει, όπως είναι το να αφαιρεί την ζωή. Μερικές φορές μάλιστα δημιουργεί δέος. Πολλές γυναίκες κακοποιημένες θα μπορούσαν να ταυτιστούν με μια γυναίκα που σκοτώνει τον άντρα της που την κακομεταχειρίζεται. Η λογική με την παράνοια απέχουν πολύ λίγο, είναι μια λεπτή γραμμή. Όλοι είμαστε εν δυνάμει δολοφόνοι απόδειξη είναι ο πόλεμος, που όποιος σκοτώνει τον εχθρό παίρνει παράσημο. Όλα όσα φανταζόμαστε μπορούν να γίνουν πραγματικότητα. Ακόμα και τα πιο τρομακτικά πράγματα μπορούν να τα κάνουν άτομα της διπλανής πόρτας. Ο άνθρωπος άλλωστε είναι το μόνο είδος που σκοτώνει από επιλογή. Τα ζώα το κάνουν για δύο λόγους είτε από φόβο είτε για να φάνε ενώ ο άνθρωπος επειδή τα επιλέγει.
 25.  Υπάρχει κάποια ιστορία που σας τρόμαξε τόσο πολύ που δεν θα την μεταφέρατε ποτέ στην μικρή οθόνη;
 26. Υπάρχουν ιστορίες που τις διάβασα μου σηκώθηκε η τρίχα και τις άφησα αμέσως στην άκρη. Σιχαίνομαι τους παιδόφιλους αυτές οι ιστορίες με αηδιάζουν και δεν τις μετέφερα ποτέ στα σπίτια του κόσμου.