Νόμιζες ότι οι γυναίκες ερωτεύονται συχνότερα από τους άντρες; Τα στοιχεία θα σε διαψεύσουν, γιατί οι άντρες ερωτεύονται περισσότερες φορές στη ζωή τους από ό, τι οι γυναίκες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η Häagen-Dazs και το School of Life ρώτησαν 2.000 ενήλικες σχετικά με τις σχέσεις, και ανακάλυψαν ότι περισσότερο από το ήμισυ των ανδρών λένε ότι έχουν αγαπήσει περισσότερο από ένα άτομο στη ζωή τους.

Για τις γυναίκες, το ποσοστό είναι σημαντικά μικρότερο, με μόνο το 45% να λένε ότι είχαν πολλές αγάπες.

Από την άλλη πλευρά,  οι γυναίκες ήταν περισσότερες, γύρω στο 47%, που ισχυρίστηκαν ότι είχαν μόνο μία αγάπη, ενώ μόνο το 39% των ανδρών είπε το ίδιο.

Το 5% του κάθε φύλου, δήλωσε ότι ποτέ δεν έχει ερωτευτεί κεραυνοβόλα, αλλά οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κάτω των 24 ετών και εξέφρασαν την ελπίδα ότι ακόμα έχουν χρόνο μπροστά τους για να γίνει.

Μόνο το 3% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η σχέση ξεκινάει με τη συνουσία, το 1/3 θεωρεί ότι ξεκινάει όταν συναντάς την οικογένεια του συντρόφου σου και για το 20% οι καθοριστικές λέξεις είναι το «σ’αγαπώ».

Η Lucy Beresford από το School of Life δήλωσε: «Ήταν αναζωογονητικό να βλέπεις ότι η πραγματική αγάπη εξακολουθεί να υφίσταται και δεν είναι όλα σχετικά με τη φυσική έλξη, αλλά με πραγματικές αξίες, όπως η ειλικρίνεια. Είναι κρίμα να βλέπουμε ότι  ο τρόπος ζωής μας, συχνά λειτουργεί ως εμπόδιο για τον αυθορμητισμό, που πραγματικά μπορεί να κρατήσει ζωντανή μια σχέση».