Λίγο πριν κρατήσει στα χέρια της το ξίφος της και «παλέψει» για να κάνει τη χώρα μας περήφανη, στους Παραολυμπιακούς του Ρίο, η Κέλλυ Λουφάκη κάνει μια στάση στο iPop.gr. Η πρώτη γυναίκα που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ξιφασκία σε αμαξίδιο είναι έτοιμη να βάλει τα δυνατά της.

Πως, όμως, πήρε τη μεγάλη απόφαση και πως είναι η καθημερινότητα της; Η Κέλλυ δίνει απαντήσεις σε όλα.

 1. Πρώτη φορά στους Παραολυμπιακούς– Ποια είναι τα συναισθήματα;
 2. Η χαρά που νιώθω είναι απίστευτη. Αντίστοιχα, όμως, πρέπει να είμαι συγκρατημένη για να μου φύγει το άγχος και να μπορέσει να έχω μια καλή εμφάνιση. Όταν φοράω το εθνόσημο συγκινούμαι. Δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα από το να εκπροσωπώ τη χώρα μου. Τα παιδιά όλα που συμμετέχουν στους Παραολυμπιακούς να ξέρετε πως έχουν ακόμα περισσότερο θέληση από τους υπόλοιπους αθλητές.
 3. Πως ήταν το πρόγραμμα σου μέχρι και πριν τους Ολυμπιακούς;
 4. Μέχρι να το μάθω επίσημα δούλευα κανονικά και έκανα παράλληλα τις προπονήσεις μου. Μόλις, όμως, επιβεβαιώθηκε η συμμετοχή μου το πρόγραμμα άλλαξε. Οι ώρες των προπονήσεων αυξήθηκαν και παράλληλα έκανα τις φυσικοθεραπείες μου.
 5. Θεωρείς πως στην Ελλάδα υπάρχουν οι σωστές υποδομές για τα άτομα που έχουν κινητικά προβλήματα;
 6. Όχι, σκεφτείτε πως εκεί που κάνω προπόνηση δεν υπάρχει προσβασιμότητα στο αμαξίδιο.
 7. Πριν το ατύχημα σου είχες σχέση με τον αθλητισμό;
 8. Όχι καμία. Ξεκίνησα τελείως από το μηδέν κυρίως για αποκατάσταση και είδα πως αυτό με βοηθούσε στο να ανοίξω τους ορίζοντές μου. Μου άλλαξε τον τρόπο ζωής, τον τρόπο σκέψης.
 9. Μελλοντικοί σου στόχοι;
 10. Φυσικά ένα μετάλλιο να κρεμαστεί στο στήθος στους Ολυμπιακούς του Ρίο. Δύο χρόνια είμαι πρωταθλήτρια Ελλάδας και Ευρώπης αλλά ένα μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς είναι πολύ μεγάλη διάκριση.
 11. Ποιοι είναι στο πλευρό σου και θεωρείς πως σε έχουν βοηθήσει πολύ;
 12. Πάνω απ΄όλα γίνονται όλα επειδή το θέλω εγώ, αν δεν το ήθελα δεν θα είχα φτάσει ως εδώ. Οι γονείς μου βέβαια είναι αυτοί που μου έμαθαν τις αξίες. Σημαντικό λιθαράκι σ΄αυτό που είμαι σήμερα έχουν βάλει και ο προπονητής μου, ο Καζαγλής Δημήτρης, αλλά και ο φυσικοθεραπευτής μου.
 13. Υπάρχει κάποιο μήνυμα θα ήθελες να στείλεις;
 14. Είμαι η πρώτη γυναίκα με αναπηρία που συμμετέχει σε Παραολυμπιακούς ξιφασκίας και έτσι η χαρά μου είναι διπλή. Θέλω να παροτρύνω σ΄όλους να ασχοληθούν με τα αθλήματα γιατί βοηθούν και σωματικά, αλλά και ψυχικά. Επειδή θέλω να είμαι παράδειγμα για τα παιδιά κάνω άλλωστε και επιδείξεις σε σχολεία και προσπαθώ να κάνω τα παιδιά να εξοικειωθούν. Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν υπάρχει διαφορετικότητα. Όλοι είμαστε ίσοι.

   

   

Θυμίζουμε πως η Ελλάδα την πρώτη κιόλας ημέρα διεξαγωγής των Παραολυμπιακών κέρδισε τα πρώτα δύο μετάλλια της. «Χρυσός» με τρία παγκόσμια ρεκόρ είναι πλέον ο Κωνσταντινίδης, ενώ «χάλκινος» είναι ο Ζησίδης στη σφαιροβολία.