Κεφάλαιο: Η κολλητή του καλού σου

LIKE US ON FACEBOOK

Μην γελιόμαστε ο καλός σου, όπως και εσύ, έρχεται πακέτο με τους φίλους του και όπως εσύ θέλεις να δηλώνεις ότι οι φίλοι σου –άνδρες και γυναίκες- είναι πάνω από οποιοδήποτε γκόμενο, έτσι και ο καλός σου βάζει τους φίλους του πάνω από οποιοδήποτε γκόμενα. Τι γίνεται όμως όταν οι κολλητοί του δεν είναι μόνο του ομοίου φύλου αλλά είναι και του αντίθετου; Τι γίνεται όταν τον κολλητό του τον λένε Μαρία αντί για Βαγγέλη; Σε αγχώνει ή σου περνάει αδιάφορο; Σε αγχώνει ή σε κάνει να είσαι χαρούμενη; Στο πρόσωπο της βλέπεις έναν πιθανό κίνδυνο ή μία καινούρια φίλη; Θες να κάνεις τα πάντα για να βρεις έναν τρόπο να την κάνεις και δική σου φίλη ή απλά κάθεσαι νύχτες ολόκληρες και καταστρώνεις σχέδια για να την εξοντώσεις και να σου αδειάσει την γωνιά;

Κεφάλαιο: Η κολλητή του καλού σου. Αλλά ας ξεκινήσουμε από τα βασικά, υπάρχει φιλία μεταξύ ενός άνδρα και μίας γυναίκας; Το θέμα το έχουν αναλύσει και ο Κώστας Χρυσοβέργης στο Ugly Truth αλλά και η Ελισάβετ Κυρίτση στο F…Stories! Και όχι μόνο αυτοί όμως, καθώς έρευνες και μελέτες έχουν πραγματοποιηθεί επί του θέματος. Σε γενικές γραμμές, οι γυναίκες πιστεύουν ότι μπορούν να έχουν γνήσια φιλία με το άλλο φύλλο, αλλά οι άνδρες δεν φαίνεται να συμμερίζονται αυτή την άποψη. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε φοιτητές Αμερικανικών και Βρετανικών Πανεπιστημίων έδειξε ότι στο 50% των περιπτώσεων οι καλύτερες φιλίες καταλήγουν στα καλύτερα κρεβάτια τουλάχιστον μια φορά στη διάρκεια της σχέσης τους. Το ενδιαφέρον είναι ότι ενώ οι γυναίκες πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρξει φιλία μεταξύ των δύο φύλων στην πράξη δεν υποστηρίζουν αυτή την άποψη όταν αφορά τον άνδρα τους και τη φιλία του με μια τρίτη γυναίκα. Μια πρόσφατη έρευνα στη Βρετανία περιέπλεξε περισσότερο τα πράγματα. Οι απαντήσεις των ανδρών στα ερωτηματολόγια ήταν απρόσμενες. Η έρευνα βρήκε ότι το 75% των ανδρών συμφωνεί ότι μπορεί πράγματι να υπάρξει φιλία ανάμεσα στα δύο φύλα. Άρα καταλήγουμε στα ίδια. Νόημα δεν βγάζουμε.

Άρα ας αφήσουμε τα γενικά και πάμε στα ειδικά. Η κολλητή του καλού σου είναι όμορφη, έξυπνη, ευγενική, γλυκιά, χαμογελαστή με τρελό χιούμορ, χαλαρή στο θέμα σεξ και κάφρος –όσο πρέπει. Και δεν φτάνει που έχει όλα αυτά τα χαρίσματα, γνωρίζει τον καλό σου καλύτερα από τον καθένα. Και ο καλός σου ορκίζεται ότι δεν την βλέπει ερωτικά. Και εσύ πρέπει να τον πιστέψεις.

Πριν βγάλεις όμως την διχαλωτή γλωσσίτσα σου, βάλε κάτω τα θετικά και τα αρνητικά. Ακόμα και αν έχεις τις αμφιβολίες σου σκέψου πόσα θετικά στοιχεία κερδίζει η σχέση σου όταν έχει ο καλός σου μία γυναίκα φίλη. Αρχικά έχει στο πλευρό του μία γυναίκα με την γυναικεία οπτική γωνία για τους καυγάδες σας. Άρα θα είναι ακόμα πιο εύκολο για σένα να κερδίσεις στους μικροκαυγάδες…. Όσο κοινή σκέψη και να έχει μαζί του κάποια πράγματα για τις γυναίκες είναι σταθερές. Έτσι και ο καλός σου έχοντας μία γυναίκα τόσο καιρό σαν σύμβουλο του έχει εκπαιδευτεί. Επιπλέον, θα κερδίσεις μία φίλη την οποία φυσικά και εγκρίνει ο καλός σου και δεν θα υπάρχει η γκρίνια ότι αράζετε συνέχεια με τις φίλες σου! Επιπλέον θετικό το ότι θα έχει καλό σύμβουλο για τα δώρα σου! Τέλος, αν κάνεις συμμαχία με την κολλητή του θα μάθεις πολλά περισσότερα για το παρελθόν του από  ότι από τους κολλητούς του που κρατούν ανδρική Omertà. Και φυσικά πρέπει να σκεφτείς το βασικότερο. Είναι η κολλητή του εδώ και πολλά χρόνια. Άρα, αν ήθελε να γίνει κάτι ερωτικό με εκείνη θα το είχε κάνει τόσο καιρό, δεν θα περίμενε να βρει εσένα για να σου φορέσει τα κέρατα από ολόκληρο το κοπάδι από ταράνδους του Άγιου Βασίλη!

Στα αρνητικά μπορώ να σου βρω μόνο ένα. Ο καλός σου να σου λέει ψέματα για το παρελθόν του με την κολλητή του και ήδη να έχει γίνει κάτι ερωτικό μεταξύ τους (το γνωστό friends with benefits). Σ αυτή την περίπτωση βεβαίως το πρόβλημα δεν θα έπρεπε να είναι η κολλητή αλλά τα ψέματα.

Βεβαίως, αν όλα τα παραπάνω δεν σε έχουν ηρεμήσει και κάθε φορά που σου λέει θα πάμε με την Μαρία για ποτό, ή ότι θα αράξει το σπίτι της Μαρίας ή ότι θα κάνει οποιαδήποτε δραστηριότητα μόνος μαζί της εσύ αναστατώνεσαι, θα πρέπει να θυμάσαι πως γνώριζες την ύπαρξη της εξ αρχής και πως ήξερες που έμπλεκες, άρα και σ αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να πεις τίποτα! Τέλος, μην μπεις στη διαδικασία να την κακολογήσεις ή να γκρινιάξεις για την ύπαρξη της. Θα χάσεις. Όσο καλή και να είναι η φίλη του αν δει ότι εσύ προσπαθείς να τους χωρίσεις θα χρησιμοποιήσει το όπλο της γυναικείας πονηριάς και θα σε εξοντώσει πριν προλάβεις να αρθρώσεις λέξη.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved