Σύμφωνη με τον σχετικό νόμο είναι η προσκόμιση στοιχείων που πιθανώς να ζητηθούν στη διάρκεια του ελέγχου του πόθεν έσχες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος.

«Ο νόμος λέει και κατά τη διάρκεια του ελέγχου μπορεί ο ελεγχόμενος να κληθεί να προσκομίσει ό,τι του ζητηθεί. Οι ορκωτοί λογιστές έχουν κάνει ήδη τη δουλειά τους. Ελέγχουν δηλαδή το τάδε πόθεν έσχες χρήση του 2012, διαπιστώνουν κάτι, δεν μας έφερε αυτό το χαρτί. Το έχεις; Φέρτο. Μπορεί και για καταθέσεις να μην υπάρχει δικαιολογητικό αλλά υπάρχει η δυνατότητα για τροποποιητική δήλωση», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βαρεμένος.

Έκανε αναφορά, στη συνέχεια, για ελλείψεις στα πόθεν έσχες 60 βουλευτών, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί σχετικά από την Επιτροπή. Πάνω σε αυτό πρόσθεσε ότι οι συγκεκριμένοι βουλευτές «δεν κάνουν δηλώσεις από την αρχή».

Ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανέφερε σε δήλωσή του την Κυριακή ότι δήλωσε περισσότερα περιουσιακά στοιχεία από όσα διέθετε. «Ζητήθηκε όχι μόνο σε εμένα αλλά σε 70 περίπου βουλευτές και υπουργούς να υποβάλουν νέα δήλωση πόθεν έσχες με τα νέα έντυπα, διότι τα προηγούμενα είχαν ασάφειες με αποτέλεσμα οι δηλώσεις μας να μην είναι αντίστοιχες με το ζητούμενο».

«Στη δήλωση που κατέθεσα τον Απρίλιο για τα έτη ’12, ’13 και ’14 όπως ζητήθηκε περιέλαβα τις μετοχές διότι η αίσθησή μου ήταν ότι κάνω δήλωση ως και την 31/1/14 οπότε και διατηρούσα τις μετοχές και γι’ αυτό τις δήλωσα. Είναι παράξενο να έχει γίνει τόσος θόρυβος γιατί δήλωσα παραπάνω από αυτά που είχα»,κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.

Να αναφέρουμε ότι ο κ. Σταθάκης ελέγχεται για «παράνομο πλουτισμό» από τους ορκωτούς λογιστές ενώ Περιθώριο 7 ημερών έχουν 50 με 60 πολιτικά πρόσωπα ώστε να καταθέσουν πληροφορίες για τα πόθεν έσχες τους.