Και γιατί πειράζει δηλαδή να είμαστε μόνοι μας στις γιορτές;

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί το αίσθημα της μοναξιάς να είναι πιο έντονο τα Χριστούγεννα, αλλά και το Πάσχα δεν πάει πίσω! Ξέρεις πόσους άκουσα πάλι να λένε «ποπο ήρθε το Πάσχα και πάλι μπακούρι είμαι!». Αλλά να σου πω κάτι, είσαι αυτό που νιώθεις. Αν νιώθεις μπακούρι τότε είσαι, μπακούρι όμως δεν είσαι επειδή απλά δεν έχεις σχέση. Και στην τελική δεν μου λες τι πειράζει να είμαστε μόνοι μας στις γιορτές;

Αν είσαι καλά με τον εαυτό σου, τότε θα περάσεις καλά και στις γιορτές με τα αγαπημένα σου πρόσωπα. Αν πάλι δεν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, ακόμα και τον Brad Pitt να έχεις δίπλα σου, δεν θα είσαι ευχαριστημένη ούτε στις γιορτές, ούτε όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Και τι το ξεχωριστό έχουν οι γιορτές που μας κάνουν να νιώθουμε πιο ευάλωτοι και πιο μόνοι; Αν νιώθεις ότι θέλεις να έχεις μια σχέση και σου έχει λείψει να έχεις έναν άνθρωπο δίπλα σου, το νιώθεις όλο το χρόνο, δεν το θυμάσαι στις γιορτές.

monaxia-ipopgr

Είναι όπως με τον Άγιο Βαλεντίνο: περιμένεις να γιορτάσεις τον έρωτά σου μια συγκεκριμένη μέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτό; Εάν είσαι ερωτευμένος, το γιορτάζεις κάθε μέρα!

Και γενικά δεν κατάλαβα; Δεν μπορούμε να περάσουμε καλά και μόνοι μας; Μια χαρά τα καταφέρνουμε! Και θα μου πεις τώρα, για πες μας τον τρόπο εσύ που το παίζεις έξυπνη! Θα σου πω τον τρόπο λοιπόν!

Δώσε σημασία στην οικογένεια και τους φίλους σου

Όταν νιώθεις μοναξιά, φρόντισε να δείξεις τη σημασία και το ενδιαφέρον που πρέπει στην οικογένεια και τους φίλους σου. Ειδικά αν σε έχει πιάσει γιορτινή κατάθλιψη, η συντροφιά τους θα σου κάνει πολύ καλό και δώσεις μεγάλη χαρά και στους ίδιους.

Κάνε νέες γνωριμίες

Και όχι δεν εννοώ απαραίτητα ερωτικές. Αλλά συνήθως όταν είμαστε σε μια μακροχρόνια σχέση διστάζουμε να μιλήσουμε στο αντίθετο φύλο, ακόμα και φιλικά. Τώρα που είσαι μόνος σου είναι η κατάλληλη ευκαιρία να κάνεις νέες γνωριμίες και ανοίξεις τον κύκλο σου.

Κανόνισε κάτι δικό σου

Μην περιμένεις να σε καλέσουν οι άλλοι σε πάρτι και τραπέζια. Διοργάνωσέ τα ο ίδιος. Επιδίωξε να περάσεις τις γιορτές με τα άτομα που νοιάζεσαι και σε νοιάζονται. Κάνε εσύ το βήμα.

monaxia1-ipopgr

Μπορεί τώρα να σκέφτεσαι ότι σιγά μην νιώσω καλύτερα, αλλά αν τα κάνεις πράξη θα δεις ότι ένα δίκιο το έχω! Μην σε πιάνει απελπισία που περνάς τις γιορτές  χωρίς σύντροφο, πού ξέρεις μπορεί να περάσεις και καλύτερα! Έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου για να γνωρίσεις τον άνθρωπο με τον οποίο θα είσαι μαζί, για να είσαι μόνος σου αυτή την περίοδο κάτι σημαίνει: ή ότι δεν έχεις γνωρίσει κάποιον κατάλληλο ή η προηγούμενή σου σχέση δεν ήταν να κρατήσει τόσο, ώστε να σου προσφέρει ένα Πάσχα γεμάτο έρωτα και καρδούλες.

Καλό Πάσχα σε όλους!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved