Με καζάνι που βράζει μοιάζει για ακόμα μια φορά η Χίος και συγκεκριμένα ο καταυλισμός προσφύγων και μεταναστών που βρίσκεται στο νησί. Νέα επεισόδια με μολότοφ σημειώθηκαν τη νύχτα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα επεισόδια που πραγματοποιήθηκαν για δεύτερο συνεχόμενο βράδυ, σημειώθηκαν στον καταυλισμό της Σούδας στην πόλη της Χίου. Εκεί, έπεσαν μολότοφ, άτομα ξυλοκοπήθηκαν, ενώ παράλληλα κάηκε άλλο ένα μέρος του κέντρου φιλοξενίας.

Τι ακριβώς συνέβη;

Όλα ξεκίνησαν το βράδυ της Πέμπτη και συγκεκριμένα μετά τις οκτώ όταν έπεσαν δυο μολότοφ εκτός του κέντρου φιλοξενίας.

Από τις αστυνομικές Αρχές πιθανολογείται ότι οι μολότοφ έπεσαν από τα υπερκείμενα του καταυλισμού τείχη του κάστρου. Σημειώνεται, πως αποτέλεσμα της ρίψης των μολότοφ ήταν να καούν ολοσχερώς δυο σκηνές.

Αφού έπεσαν οι μολότοφ πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία ομάδας 30 περίπου αλληλέγγυων πολιτών που έπαιρναν μέρος εκείνη την ώρα στην πορεία για το Πολυτεχνείο και οι οποίοι συνέχισαν να πορεύονται προς τον καταυλισμό.

Τονίζουμε, πως λίγο μετά τις 11 το βράδυ, έπεσαν κι άλλες μολότοφ αλλά και κροτίδες μέσα στον καταυλισμό. Λόγω των επεισοδίων αναγκάστηκαν 150 περίπου πρόσφυγες, κυρίως οικογένειες με παιδιά να εγκαταλείψουν τις σκηνές και να ζητήσουν προστασία στο κοντινό κτήριο της Ιχθυόσκαλας.

Τα μεσάνυχτα δυο αλληλέγγυοι οι οποίοι βρίσκονταν με τις οικογένειες των προσφύγων δέχθηκαν επίθεση από 30 περίπου άτομα που τους ξυλοκόπησαν.

photo:SOOC