Άγριο ξύλο έπεσε για το προσφυγικό ακόμα μια φορά. Αυτή τη φορά τα επεισόδια σημειώθηκαν στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα μπροστά από το Δημαρχείο. Η ένταση ξεκίνησε όταν κατά τη διάρκειας πορεία εναντίον της μετεγκατάστασης των προσφύγων στην περιοχή εμφανίστηκαν μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης. 

Να σημειωθεί, πως παράλληλα με την πορεία πραγματοποιούνταν και αντιφασιστική πορεία υπέρ των προσφύγων με σύνθημα να επιτραπεί η μεταφορά των προσφύγων στο νησί.

Ένταση σημειώθηκε όταν συγκεκριμένα τέσσερα άτομα επιτέθηκαν σ΄ένα άλλο άτομο που βρίσκονταν δίπλα στους άνδρες των ΜΑΤ. Τη στιγμή της επίθεσης κατέγραψε η κάμερα του Rethemnos News.

Αναλυτικά η ανακοίνωση- κάλεσμα της Αντιφασιστικής Δράσης Ρεθύμνου:

«Την Τετάρτη 28/09 εν όψει του δημοτικού συμβουλίου και τη συζήτηση για το προσφυγικό, διάφοροι γνωστοί- άγνωστοι ξενοφοβικοί, οι ψεκασμένοι ρατσιστές του Σώρρα και γνωστότατοι χρυσαυγίτες καλούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σπέρνοντας φόβους και ψέματα για την έλευση των ξενιτεμένων των πολέμων και της ανισότητας.

Εμείς απαντάμε μαζικά με συγκέντρωση στις 12.00 στο δημαρχείο, θέλοντας να διεκδικήσουμε ένα καλύτερο κόσμο για όλους τους απόκληρους της γης. Ούτε σπιθαμή γης στους απόγονους των ναζί. Με τους πρόσφυγες ζήσαμε, ζούμε και θα ζήσουμε μαζί».

Τα πνεύματα ηρέμησαν στο κέντρο της πόλης αλλά δυνάμεις της αστυνομίας παραμένουν στο δημαρχείο, έτσι ώστε να καταφέρουν να επέμβουν σε περίπτωση που αναζωπυρωθεί η ένταση.

Να τονίσουμε, πως την Τετάρτη αναμένεται να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης το οποίο θα έχει ως θέμα την υποδοχή προσφύγων στην Κρήτη.