Στην αναγκαιότητα να ισχύσουν ενιαίοι κανόνες για την καταβολή των συντάξεων αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος ο οποίος τόνισε: «Το ζητούμενο είναι να υπάρξουν ενιαίοι κανόνες για την καταβολή εισφορών και τον υπολογισμό των παροχών για να πάψουν μερικοί συνταξιούχοι να είναι πιο ίσοι από τους άλλους».

Στην συνέντευξη που έδωσε στην Εφημερίδα των Συντακτών ο κ. Κατρούγκαλος μεταξύ των άλλων τόνισε πως: «Συζητάμε ιδιαίτερα θετικά τις προτάσεις για απόδοση των εισφορών ‘στην πηγή’, π.χ. με υπολογισμό επί του τζίρου των επιχειρήσεων και με απευθείας απόδοσή τους, στην περίπτωση των μισθωτών, από τις τράπεζες μέσω των οποίων πληρώνονται οι μισθοί».

Στην συνέχεια, μάλιστα, πρόσθεσε:

Εξετάζουμε κάθε δυνατό τρόπο ανάκτησης των λεηλατημένων πόρων των ταμείων, με ιδιαίτερη έμφαση στην καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής.

Και έδωσε την διαβεβαίωση ότι: «Δεν υπάρχει περίπτωση να εισαχθούν εισοδηματικά κριτήρια στην απονομή των συντάξεων, και ότι οι όποιες περικοπές σε καμιά περίπτωση δεν θα είναι οριζόντιες, και είναι πιθανόν να αποφευχθούν με ισοδύναμες εξοικονομήσεις και εισπράξεις εισφορών».

Στο τέλος της συνέντευξης του είπε:«Εντείνουμε παράλληλα τους σχετικούς ελέγχους, πράγμα που αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Ήδη, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Εργάνη, η αδήλωτη εργασία περιορίστηκε στο χαμηλότερο καταγραμμένο ποσοστό της, 11,7%».

photos:©INTIMEnews/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ