Η χώρα μας κρύβει απίστευτες ομορφιές. Μια από αυτές βρίσκεται στο χωριό Παυλιανή της Φθιώτιδας και πρόκειται για μια γέφυρα- πιάνο που όταν περπατάς επάνω της παίζει μουσική. Η συγκεκριμένη μουσική γέφυρα λόγω της ιστορίας της, αλλά και λόγω της ειδυλλιακής της τοποθεσίας έχει γίνει το σημείο το οποίο λατρεύουν οι νέοι και οι μεγάλοι όχι μόνο της περιοχής, αλλά και της χώρας ολόκληρης.

Εκτός, όμως, από τις μουσικές της ικανότητες η γέφυρα κρύβει και μια ιστορία αγάπης, καθώς φτιάχτηκε από δύο νεαρούς ανθρώπους λίγο πριν ενώσουν τις ζωές τους για πάντα.

Η δασκάλα, Μαριά Λιάγκα, η οποία έφτιαξε μαζί με τότε σύντροφο της και πλέον σύζυγος της τη γέφυρα μίλησε στο iPop.gr.

 1. Πως σας ήρθε η ιδέα να φτιάξετε τη γέφυρα;
 2. Η γέφυρα προϋπήρχε αλλά όχι με τη μορφή που έχει τώρα. Ήταν μια απλή ξύλινη γέφυρα. Λόγω του σχήματος που είχε αποφασίσαμε να την μετατρέψουμε και να την κάνουμε να μοιάζει με πιάνο. Στη συνέχεια το πήγαμε ένα βήμα παραπέρα και της βάλαμε και μουσική.
 3. Πόσο χρονικό διάστημα σας πήρε να φτιάξετε τη γέφυρα- πιάνο; Και ποια βήματα ακολουθήσατε;
 4. Για την βάψουμε μόνο λίγες ώρες αλλά στη συνέχεια έπρεπε να συνδέσουμε και τον ήχο. Έτσι τοποθετήσαμε φωτοκύτταρο το οποίο ανιχνεύει την κίνηση και μέσω της σύνδεσης μ’ ένα usb στο οποίο υπάρχουν αποθηκευμένα τραγούδια παίζει μουσική.
 5. Ποια τραγούδια θα ακούσει όποιος περπατήσει πάνω στη γέφυρα- πιάνο;
 6. Παίζει τα «Μαθήματα Πιάνου» αλλά μερικές φορές ακούγεται και ο Ροζ Πάνθηρας.
 7. Πως αντιδρούν όσοι βλέπουν τη γέφυρα για πρώτη φορά;
 8. Οι μικροί αλλά και οι μεγάλοι μας φίλοι ενθουσιάζονται κι όταν ακούν τη μουσική εκπλήσσονται. Πολλά ζευγάρια,μάλιστα, τα οποία παντρεύονται στην περιοχή έρχονται και φωτογραφίζονται στην γέφυρα μετά το γάμο τους.
 9. Ποια τα συναισθήματα σας ως δημιουργός της γέφυρας;
 10. Η περηφάνια που νιώθω είναι μεγάλη για ‘μένα το συγκεκριμένο σημείο είναι ακόμα πιο ιδιαίτερο, καθώς ήταν μια δημιουργία που έκανα από κοινού με τον σύζυγο μου. Μάλιστα, μετά τον ερχομό του παιδιού μας και όταν ήταν μόλις 15 ημερών πήγαμε εκεί ως οικογένεια και διανύσαμε μαζί τη γέφυρα.
 11. Έχετε κι άλλα σχέδια στο μυαλό σας για την ιδιαίτερη πατρίδα σας;
 12. Η Παυλιανή είναι το μέρος που λάτρεψα και λατρεύω από τα παιδικά μου χρόνια. Είναι το χωριό του πατέρα μου κι εκεί έχω περάσει σχεδόν όλα τα Σαββατοκύριακα της μέχρι τώρα ζωής μου. Όχι μόνο εγώ, αλλά γενικά η νεολαία του χωριού είμαστε πολύ δραστήρια άτομα και θέλουμε να κάνουμε κάθε σημείο της περιοχής ακόμα πιο όμορφο απ΄ότι είναι.