Με το χέρι βαθιά στην τσέπη και άδεια πορτοφόλια θα μας βρει το 2017, καθώς από 1/1/2017 νέοι φόροι θα μπουν στις ζωές μας και θα δούμε προϊόντα και υπηρεσίες της καθημερινότητάς μας να ακριβαίνουν.

Με το που μπει ο νέος χρόνος, νέοι φόροι θα προστεθούν σε καύσιμα, τσιγάρα, σταθερή τηλεφωνία, καφέ και ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Πιο αναλυτικά:

Καύσιμα

Από 1/1/2017 ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στη βενζίνη θα γίνει ακριβότερος κατά 3 λεπτά ανά λίτρο. Συγκεκριμένα, από τα 0,67 θα πάει στα 0,7 ευρώ το λίτρο. Το πετρέλαιο κίνησης θα δει αύξηση της τάξεως των 8 λεπτών ανά λίτρο (από τα 0,33 στα 0,41 ευρώ το λίτρο). Τέλος ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης θα αυξηθεί κατά 10 λεπτά το λίτρο (από τα 0,33 στα 0,43 ευρώ το λίτρο).

Καπνικά προϊόντα

Με το νέος έτος αυξάνεται και ο ΕΦΚ στα τσιγάρα και τα υπόλοιπα καπνικά προϊόντα. Ο φόρος για τον λεπτοκομμένο καπνό θα αυξηθεί από τα 156,70 στα 170 ευρώ ανά κιλό.

Αυξημένος και ο καφές

Από 1η Ιανουαρίου 2017 θα επιβληθεί ΕΦΚ στον εισαγόμενο και εγχωρίως παραγόμενο καφέ. Συγκεκριμένα, ο συντελεστής θα είναι από 2 έως 3 ευρώ ανά κιλό στον καβουρντισμένο καφέ και 4 ευρώ ανά κιλό στον στιγμιαίο καφέ και στα παρασκευάσματα από εκχυλίσματα, αποστάγματα ή συμπυκνώματα του καφέ.

Πιο ακριβά τα ηλεκτρονικά τσιγάρα

Τα υγρά των ηλεκτρονικών τσιγάρων θα είναι επίσης πιο ακριβά και συγκεκριμένα ο ΕΦΚ που θα επιβληθεί θα είναι 10 λεπτά ανά ml υγρού.

Σταθερή τηλεφωνία

Τέλος, σε κάθε μηνιαίο ή διμηνιαίο λογαριασμό τηλεπικοινωνιακών τελών σταθερής τηλεφωνίας θα μπει τέλος 5%. Το τέλος θα επιβάλλεται επί των καθαρών τηλεπικοινωνιακών τελών κάθε μηνιαίου ή διμηνιαίου λογαριασμού. Στο νέο αυτό τέλος θα επιβάλλεται φυσικά και ο ΦΠΑ 24%.