Έντονες ήταν οι προσπάθειες που κατέβαλλαν οι συνήγοροι υπεράσπισης στη δίκη της Χρυσής Αυγής την Πέμπτη με στόχο να αποδομήσουν τα όσα ανέφερε στην κατάθεση την οποία έδωσε στην ανακρίτρια η αδελφή του Γιώργου Ρουπακιά, Χρυσούλα.

«Κατέθετα πεντέμισι ώρες. Στην αρχή υπήρχε προφορική συζήτηση με την ανακρίτρια και στη συνέχεια άρχισε να γράφει η γραμματέας. Δε θυμάμαι να μου διάβασαν την κατάθεσή μου πριν υπογράψω» ανέφερε η αδερφή του Ρουπακιά η οποία απευθύνθηκε σε συνήγορο υπεράσπισης λέγοντας: «Ξέρετε εσείς τι έγινε στην ανάκριση; Η ίδια η μάρτυρας είναι αρμόδια να κάνει παρατηρήσεις».

Από την πλευρά της η πρόεδρος του δικαστηρίου ανέφερε:«αν η μάρτυρας, που είναι έξυπνο άτομο, θεωρεί ότι πιέστηκε, ή ότι δεν καταγράφηκαν στην ανάκριση τα γεγονότα όπως τα είπε, η ίδια έχει δικαίωμα να προσφύγει. Αν έχει παράπονο ότι δεν κατέγραψαν τις απαντήσεις όπως τις έδωσε, η ίδια έχει αυτό το δικαίωμα».

Όσα ειπώθηκαν στο δικαστήριο:

Πολιτική Αγωγή: Ο αδελφός σας είχε λόγο να κυκλοφορεί με μαχαίρι;

Μάρτυρας: Όχι.

Πολιτική Αγωγή: Όλοι μιλούν για επαγγελματικό χτύπημα. Από πού εκπαιδεύτηκε ο Ρουπακιας για να μπορέσει να  κάνει τέτοια σωστή χρήση μαχαιριού αφού, όπως λέτε, έτρωγε ακόμη και το μεσημεριανό χωρίς μαχαίρι.

Μάρτυρας: Ποτέ δεν μου έχει πει ότι εκπαιδεύτηκε.

Πολιτική Αγωγή: Η συμπεριφορά του αδελφού σας προσιδιάζει σε απλό ψηφοφόρο ή ενεργό μέλος;

Μάρτυρας: Εγώ ξέρω αυτό που μου είπε, δηλαδή πως είναι απλό μέλος.

Πολιτική Αγωγή: Μετά τη δολοφονία ο αδελφός σας είχε σκοπό να φύγει;

Μάρτυρας: Εγώ τον ρώτησα αν είχε σκοπό να φύγει και μου είπε ότι δεν πρόλαβε.