Η κατάθλιψη, είναι η μάστιγα της εποχής. Λόγω των οικονομικών προβλημάτων αλλά και πολλών δυσχερειών πολλά άτομα απομονώνονται και οδηγούνται στην κατάθλιψη. Αυτή την φορά δεν θα σου μιλήσουμε, όμως, γενικότερα για την κατάθλιψη αλλά για τις καταθλιπτικές μητέρες και πως αυτές μπορούν να κάνουν κακό στα ίδια τους τα παιδιά.

Ας το πάρουμε από την αρχή. Η εφηβεία είναι η πιο δύσκολη ηλικία για ένα παιδί οπότε τα παιδιά που έχουν καταθλιπτικές μητέρες και βρίσκονται στην εφηβεία είναι πολύ επιρρεπή στο να αντιμετωπίσουν πρόβλημα και να αναπτύξουν περίεργες συμπεριφορές.

Σε νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση Pediatrics οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι καταθλιπτικές μητέρες είναι αυτές που μπορεί να κάνουν τα παιδιά να γίνουν επιθετικά.

Όπως τονίζουν οι ειδικοί αυτό ήταν στην ουσία αναμενόμενο αν σκεφτείς ότι οι έφηβοι αντιγράφουν συμπεριφορές και πολλές φορές τις μιμούνται. Αν και θα περιμέναμε, όμως, οι καταθλιπτικές μητέρες να δημιουργήσουν επίσης καταθλιπτικά παιδιά βλέπουμε ότι τα κάνουν να είναι πιο επιθετικά αφού, αυτός είναι στην ουσία ο μόνος τρόπος να αντιδράσουν σε ότι βιώνουν οι μητέρες τους.

Όταν, λοιπόν, τα παιδιά δεν λαμβάνουν ανταπόκριση από τη μητέρα τους, αυτό τους κάνει να πληγώνονται και η αυτοεκτίμηση τους πέφτει. Ξεκινούν, λοιπόν, να οδηγούνται σε μια αντιδραστική συμπεριφορά και  σε ακραίες συμπεριφορές.

Σημείωση!

Οι επιστήμονες της συγκεκριμένης έρευνας, τόνισαν ότι σε καμία των περιπτώσεων δεν ήθελαν να θεωρήσουν τις μητέρες υπαίτιες της συμπεριφοράς των παιδιών. Απλά θέλησαν να τονίσουν που μπορεί να οδηγήσει αυτή η συμπεριφορά που έχουν οι καταθλιπτικές μητέρες προς τα άτομα που έφεραν στον κόσμο.