Σεισμός μεγέθους 3,6 Ρίχτερ σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην Ιταλία και συγκεκριμένα ανοικτά του νησιού Ischia, κοντά στην Νάπολη. Τουλάχιστον ένα θύμα, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ενώ προς το παρόν έχουν αναφερθεί ζημιές και καταρρεύσεις κτιρίων.

Στην Casamicciola της Ischia, κατά πληροφορίες, κατέρρευσε μια εκκλησία κι ένα κτίριο, ενώ η δημόσια τηλεόραση Rai έκανε λόγο για 1 νεκρή γυναίκα, 7 εγκλωβισμένους και τουλάχιστον 25 τραυματίες. Παράλληλα, γίνεται λόγος και για αγνοούμενους.

Στο λιμάνι του νησιού έχει διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ μέρος του νοσοκομείου του Lacco Ameno εκκενώθηκε λόγω ρωγμών που εντοπίστηκαν στους τοίχους του. Παράλληλα, έχουν εκκενωθεί και διάφορα ξενοδοχεία της περιοχής.

Το νεκρό άτομο, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, είναι μια ηλικιωμένη γυναίκα, η οποία έχασε τη ζωή της έπειτα από πτώση μέρους του τοίχου της τοπικής εκκλησίας.

Σημειώνεται πως το νησί Ischia είχε “χτυπηθεί” από έναν καταστροφικό σεισμό το 1883 απ’ τον οποίο είχαν χάσει τη ζωή τους περισσότερα από 2.000 άτομα. Η σεισμική δόνηση είχε καταστρέψει ακόμα τις πόλεις Casamicciola Terme και Lacco Ameno.

https://www.youtube.com/watch?v=4CziUGM_JRA