Νομίζω δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο κατάλληλη περίοδος για να γραφτεί κάτι τέτοιο. Με τη θερμοκρασία να άγγιξε μέσα στην εβδομάδα ακόμα και τους 34-35 βαθμούς- πρωτοφανές φαινόμενο για Μάιο- έχουμε δει πλέον όλα τα απαραίτητα σημάδια που προμηνύουν ότι το καλοκαίρι όχι απλώς είναι πολύ κοντά, αλλά σχεδόν έφτασε!

Το καλοκαίρι πλησιάζει όταν ακούς τη συζήτηση των γειτόνων ή το πρόγραμμα που βλέπουν στην τηλεόραση, επειδή ναι επιτέλους μπορείς να έχεις ανοιχτές μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Όταν δεν φοβάσαι να απλώσεις τα ρούχα στη βεράντα επειδή θα κάνουν να στεγνώσουν μια βδομάδα. Πες αντίο στο στεγνωτήριο!

Όταν πας για το πρώτο σου μπάνιο και συνειδητοποιείς ότι βλέπεις πολύ περισσότερους τολμηρούς απ’ ό, τι περίμενες. Και αυτό σου κλέβει και λίγο από τη δόξα.

kalokairi1-ipopgr

Όταν αρχίζουν να πέφτουν οι πέφτουν οι πρώτες ιδέες για τις καλοκαιρινές διακοπές, μη σου πω να κλείνονται και τα πρώτα εισιτήρια.

Όταν σε 20+ μέρες είναι η πρώτη συναυλία του φετινού Rockwave!

Όταν το βράδυ αρχίζεις να πετάς έξω από τα σκεπάσματα πόδια, χέρια και τελικά καταλήγεις να ξεφορτώνεσαι άμεσα οποιοδήποτε σκέπασμα πέραν του σεντονιού.

Όταν παρατηρείς πως έχεις κάνει σημάδι από το κοντομάνικο μπλουζάκι!

Όταν η μέρα σου φαίνεται ατελείωτη – με την καλή έννοια- επειδή μπορείς ακόμα και στις 8 να πας για καφέ γιατί είναι μέρα, και να ψάξεις οπωσδήποτε τραπέζι έξω!

Όταν νιώθεις τα πρώτα σφυρίγματα του κουνουπιού γύρω από το κεφάλι σου.

Ανοίγουν τα θερινά σινεμά.

Όταν η ανάγκη για παγωτό μεγαλώνει.

kalokairi2-ipopgr

Όταν το να πιεις ζεστό καφέ φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Όταν τα 3ήμερα/2ήμερα σου έχουν γίνει απαραίτητα.

Όταν η διάθεση για διάβασμα ή δουλειά πέφτει στα τάρταρα και το μόνο που σκέφτεσαι είναι σε ποια παραλία θα ήθελες να είσαι τώρα.

Όταν το ποτό σου γίνεται κοκτέιλ.

Όταν το φιλί του συντρόφου σου έχει κάτι από θάλασσα.

Όταν βάζεις στο πατάρι τα κλειστά παπούτσια και εμφανίζεις τις σαγιονάρες.

Όταν μετράς ότι σε δύο σαββατοκύριακα θα μπει Ιούνιος.

kalokairi-ipopgr

Όταν δεις την πρώτη μύγα.

Όταν περπατάς και αρχίζεις να ιδρώνεις.

Αν, λοιπόν, κι εσύ βλέπεις έστω και τα μισά από τα παραπάνω σημάδια, τότε σίγουρα είσαι έτοιμος να υποδεχτείς το καλοκαίρι που έρχεται με τον καλύτερο τρόπο.