Επίθεση κατά του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρωθυπουργός του Καναδά, Τζάστιν Τριντό, ο οποίος επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «η κατασκευή τειχών δεν ευνοεί τη μεσαία τάξη».

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο επιχειρηματικό φόρουμ B20 το οποίο πραγματοποιείται στο Χανγκτζόου της Κίνας τόνισε:

Ξέρουμε όλοι ότι η απομόνωση, η οικοδόμηση τοίχων ή το να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, δεν δημιουργούν ευκαιρίες, ούτε ανάπτυξη, ούτε οφέλη για τη μεσαία τάξη
Ενώ παράλληλα απηύθυνε έκκληση, έτσι ώστε να απορριφθούν «λόγια που δημιουργούν διχασμό και υποκινούν τον φόβο». Παράλληλα, βέβαια τάχθηκε και υπέρ της καλύτερης κατανομής των ωφελημάτων της παγκοσμιοποίησης στους απλούς ανθρώπους.

«Η μεσαία τάξη εργάζεται πιο σκληρά από ποτέ και έχω την εντύπωση ότι δεν τα βγάζει πέρα. Υπάρχει μια αίσθηση ότι η παγκόσμια οικονομία δεν ωφέλησε παρά ελάχιστους ανθρώπους τις τελευταίες δεκαετίες» επισήμανε ο Καναδός Πρωθυπουργός εξηγώντας πως το συγκεκριμένο γεγονός «προκαλεί ένα αίσθημα κατά του ελευθέρου εμπορίου και έναν προεκλογικό λόγο εναντίον του ελευθέρου εμπορίου».