Επιστρέφει ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης μετά από καιρό απουσίας σε υψηλόβαθμη θέση.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, ο κ. Σακελλαρίδης θα αναλάβει τη θέση του διευθυντή του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας.

Ο ίδιος καταλαμβάνει τη θέση έπειτα από δημόσια αναγγελία για την πλήρωσή της.

«Οι προκλήσεις για το νέο διευθυντή είναι υψηλές, αφού υπάρχει μία διαρκής απειλή για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ως αποτέλεσμα της οικονομικής, κοινωνικής και προσφυγικής κρίσης στη χώρα μας, αλλά και ένα δυσμενές διεθνές περιβάλλον για την ισότητα, τη δικαιοσύνη και την αξιοπρέπεια των ανθρώπων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η Οργάνωση συνεχίζει λέγοντας πως με το δεδομένο ότι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας στηρίζεται αποκλειστικά σε συνδρομές και χορηγίες των μελών και των υποστηρικτών του και δεν δέχεται κρατική ή διακρατική χρηματοδότηση, καθήκον του νέου διευθυντή είναι η ανάπτυξη του Τμήματος και η διασφάλιση της οικονομικής του ανεξαρτησίας σε μία δύσκολη χρονική περίοδο.

Στο άμεσο μέλλον, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Αμνηστίας,υποστηρίζοντας πάντα τις διεθνείς εκστρατείες του κινήματος, θα συνεχίσει τη δράση του σε θέματα σχετικά με την κατάσταση στη χώρα, όπως για παράδειγμα τα δικαιώματα των μεταναστών/ριών και προσφύγων, τα δικαιώματα των ατόμων ΛΟΑΤΚΙ, την αστυνομική αυθαιρεσία και τα εγκλήματα μίσους. Πρόεδρος του σημερινού Διοικητικού Συμβουλίου είναι η Αναστασία Μπουρδάρα