Κάνε μια πράξη αγάπης χαρίζοντας ένα παιχνίδι σε παιδιά που το έχουν ανάγκη!

LIKE US ON FACEBOOK

Πότε ήταν η τελευταία φορά που έκανες μία πράξη αγάπης; Μία πράξη η οποία ξεπέρασε το “εγώ” σου; Ήρθε η ώρα να το κάνεις πράξη χαρίζοντας ένα παιχνίδι σε παιδιά που το έχουν ανάγκη!

Μην βιαστείς να πεις ότι υπάρχουν σημαντικότερα πράγματα από ένα παιχνίδι…. γιατί υπάρχουν παιδιά που δεν έχουν τις ίδιες παροχές με άλλα. Υπάρχουν παιδιά που την ώρα που άλλα λαμβάνουν δώρα το Πάσχα, εκείνα δεν έχουν καν λαμπάδα.

Φέτος το Πάσχα, όμως, μπορείς να δώσεις χαρά σ΄αυτά τα παιδιά που σ’ έχουν ανάγκη χάρη στην πρωτοβουλία της Ευφροσύνης Καλύβα και του καταστήματος παιχνιδιών «Παιχνιδένια Πολιτεία» στη Θεσσαλονίκη.

Η ιδέα για τη δράση «Ένα παιχνίδι για κάθε παιδί» είναι απλή: Αγοράζεις ένα δώρο απ’ το μαγαζί (ή το eshop), το οποίο δωρίζεται σε παιδάκια ανέργων που έχουν ανάγκη.

Στην «Παιχνιδένια Πολιτεία» ο γονιός θα λάβει κατεύθυνση απ’ το ειδικό προσωπικό του καταστήματος σχετικά με το ποιο είναι το κατάλληλο παιχνίδι για κάθε παιδί, με βάση τα ενδιαφέροντα και την ηλικία του.

 1. «Ένα παιχνίδι για κάθε παιδί». Ποιο ήταν το έναυσμα για την ιδέα;
 2. Ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες όταν ήρθε στο κατάστημά μας μια ηλικιωμένη κυρία, την οποία γνώριζα. Η ίδια μας είπε ότι είχε δει το μαγαζί η κόρη της, η οποία είναι χωρισμένη και άνεργη, και έχει τρία εγγονάκια. Zoυν όλοι μαζί και προσπαθούν και να επιβιώσουν με την σύνταξη της ίδιας η οποία φτάνει τα 500 ευρώ σ. Η γυναίκα μας ζήτησε εάν υπάρχει κάποιο παιχνίδι που δεν το θέλουμε ή θέλουμε να το πετάξουμε ή είναι ελαττωματικό για να το πάει στα εγγόνια της να νιώσουν χαρά για το Πάσχα. Αυτό έφτανε για να ξεκινήσουμε αυτή τη δράση!
 3. Πείτε μας 2 λόγια για τη δράση, τι είναι ακριβώς αυτό που κάνετε;
 4. Αυτό που κάνουμε, είναι ότι στο κατάστημα, το οποίο είναι μία διαφορετική πρόταση για τα παιχνίδια, προσφέρουμε κάποια παιχνίδια σε ανθρώπους που δεν έχουν δυνατότητα να τα αγοράσουν. Βάλαμε τα παιχνίδια σχεδόν στην τιμή χονδρικής πώλησης ώστε να είναι ακόμα πιο οικονομικά για εκείνους που θέλουν να βοηθήσουν τις οικογένειες που το έχουν ανάγκη. Εμείς προσφέρουμε τα παιχνίδια τα οποία πωλούνται τώρα στα καταστήματα -δεν είναι δηλαδή παλαιά κομμάτια τα οποία θέλουμε να ξεφορτωθούμε- σε πολύ χαμηλή τιμή. Τα κρατάμε στο κατάστημα μέχρι την Μ. Τετάρτη και θα τα στείλουμε στις οικογένειες με δικά μας έξοδα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας που έχουμε λάβει αιτήσεις από τους γονείς.
 1. Πώς επιλέγονται οι οικογένειες που θα πάρουν κάποιο από τα δώρα;
 2. Έχουμε πει ότι οι τυχεροί θα βγουν έπειτα από κλήρωση αν δεν καταφέρουμε να μαζέψουμε τόσα δώρα όσα και οι συμμετοχές. Στόχος μας βεβαίως είναι να μπορέσουμε να δώσουμε από ένα δώρο σε κάθε οικογένεια! Αν μία οικογένεια έχει 2 παιδάκια φανταστείτε πως θα είναι να πάρει μόνο το ένα παιδί δώρο! Καλύτερα να μην πάρει κανένα από τα παιδάκια. Δεν μετράμε, λοιπόν, αριθμό οικογενειών αλλά παιδιών. Αυτή τη στιγμή είμαστε στα ίδια περίπου στην αναλογία παιχνίδια- παιδιά. Αλλά μέρα με τη μέρα εμφανίζονται και άλλες οικογένειες!
 3. Ποιο είναι το εύρος του κόστους για κάποιο παιχνίδι;
 4. Τα παιχνίδια ξεκινάνε από 4€  και φτάνουν μέχρι 25€. Ο μέσος όρος είναι 7-8€ για τα παιχνίδια που είναι “καλά” παιχνίδια και θεωρώ ότι το ποσό είναι αρκετά ικανοποιητικό για κάποιον που θέλει να κάνει χαρούμενο κάποιον! Δεν είναι έρανος, δεν θέλουμε να μαζέψουμε χρήματα! Γι αυτό και έχουμε αποφασίσει πως στον καθένα που θα χαρίσει ένα παιχνίδι θα ανακοινωθεί το όνομα του παιδιού, η ηλικία και η περιοχή που μένει! (Φυσικά όχι το επίθετο). Στην οικογένεια δεν θα αποκαλύψουμε το όνομα του ανθρώπου που έστειλε το παιχνίδι.
 1. Υπάρχει ανταπόκριση του κόσμου στο να αγοράσει ένα παιχνίδι για να χαρίσει χαρά σε κάποιον άλλο;
 2. Δεδομένου ότι η δράση ξεκίνησε την Πέμπτη (30/3) και σήμερα είναι Τετάρτη (5/4), είμαι πολύ ευχαριστημένη! Ελπίζουμε βεβαίως ότι οι συμμετοχές θα αυξηθούν καθώς ο κόσμος θα ενημερώνεται περισσότερο για την δράση.
 3. Ο κόσμος στις μέρες μας είναι αρκετά καχύποπτος, εσείς πως θα το διαχειριστείτε;
 4. Οι εποχές είναι όντως περίεργες και κάποιος μπορεί να αμφισβητήσει το κατά πόσο εγώ θέλω να το κάνω για να χαρίσω χαρά. Η διαδικασία χαρακτηρίζεται από πλήρη διαύγεια, έχουμε μιλήσει με δικηγόρο για τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μέχρι και την παραλαβή του δώρου για να είμαστε καλυμμένοι σε όλα τα στάδια!
 1. Υπάρχει αλληλεγγύη στις μέρες μας;
 2. Θεωρούμε ότι υπάρχει και το έχουμε διαπιστώσει σε πολλές περιστάσεις. Θα θέλαμε να δούμε πολλά likes και κοινοποιήσεις όπως όταν ανακοινώνουμε έναν διαγωνισμό. Ακόμα και αν κάποιος δεν έχει την οικονομική άνεση να αγοράσει κάτι, αρκεί να το κοινοποιήσει για να το δει και κάποιος που θα έχει αυτή τη δυνατότητα! Πιστεύω ότι ακόμα και όταν δεν έχουμε κάτι να κερδίσουμε πρωτογενώς, αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε κάποιον άλλο, δείχνουμε την ίδια ευαισθησία και ανταπόκριση.
 3. Υπάρχουν μηνύματα που λαμβάνετε τα οποία σας έκαναν εντύπωση;
 4. Υπάρχει αλληλεγγύη στις μέρες μας και την βλέπουμε στα inbox που μας έρχονται! Για παράδειγμα μας ήρθε ένα μήνυμα από μία οικογένεια η οποία έχει μόνο έναν γονέα άνεργο και μας έγραφε πως μας ευχαριστεί πολύ τονίζοντας όμως πως αν υπάρχει κάποια άλλη οικογένεια η οποία έχει και τους δύο γονείς ανέργους καλύτερα να πάρει το δώρο εκείνη η οικογένεια!Ένα ακόμα μήνυμα το οποίο μας έκανε εντύπωση ήταν από ένα παιδί 21-22 ετών το οποίο μας έγραψε ότι έχει έναν αδερφό 17 ετών και είναι άτομο με διανοητικές ανάγκες και του αρέσει να παίζει με παιδικά παιχνίδια και μας ρώτησε αν μπορεί να συμμετέχει στον διαγωνισμό για τον αδερφό του!Πολλοί άνθρωποι μας είπαν ότι δεν μας νοιάζει αν θα το κερδίσουμε εμείς το παιχνίδι αλλά σας ευχαριστούμε πολύ που μας δώσατε την ευκαιρία να ελπίζουμε!
 1. Έχετε σκεφτεί να κάνετε περισσότερες τέτοιες δράσεις; 
 2. θα το καθιερώσουμε αυτό, ήδη έχουμε κάνει δράσεις στο κέντρο λογοθεραπείας μας στη Θεσσαλονίκη για το Χαμόγελο του Παιδιού. Το όραμα μας είναι αυτό να γίνει μόνιμο γιατί τα παιδιά δεν θέλουν παιχνίδια μόνο στις γιορτές.  Θέλουμε να καταλάβει ο κόσμος πως αυτό είναι κάτι ουσιαστικό και όχι εφήμερο για να διαφημιστούμε. Θέλουμε να προσφέρουμε!
 3. Τα παιχνίδια, όμως, είναι απ’ τα βασικά που χρειάζεται μία οικογένεια;
 4. Όντως μπορεί κάποιος να πει “καλά το παιχνίδι είναι το βασικό;” …ναι για ένα παιδί είναι βασικό! Εδώ τα δικά μας παιδιά που έχουν μία καλύτερη οικονομική κατάσταση και δεν χορταίνουν τα παιχνίδια και θέλουν συνεχώς όλο και περισσότερα!Να σας πω ότι μας έχει έρθει ένα μήνυμα από μία μητέρα άνεργη την οποία βοηθάει η Εκκλησία με παροχή φαγητού και είδη πρώτης ανάγκης. Στο μήνυμα της αυτή η γυναίκα μας είπε ότι τα παιδιά της ζητάνε παιχνίδια. Για την ακρίβεια έγραφε ότι τα παιδιά ζητούσαν ένα παιχνίδι που δεν είναι χρησιμοποιημένο αντί για φαγητό!
 1. Εσείς που είσαι και ψυχολόγος τι συμβουλή θα δίνατε σ’ έναν γονιό που δεν έχει τη δυνατότητα να αγοράσει ένα παιχνίδι στο παιδί του;
 2. Σύμφωνα με τα καινούρια στοιχεία της unicef 500.000 παιδιά στην Ελλάδα ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Μακάρι να μπορούσαμε να βοηθήσουμε το ένα τοις χιλίοις από αυτά τα παιδιά! Αυτό που έχει σημασία δεν είναι τόσο το αντικείμενο όσο ο χρόνος που θα περάσεις με τα παιδιά σου μ’ αυτό το αντικείμενο. Έτσι οι γονείς που δεν μπορούν να πάρουν ένα δώρο στα παιδιά τους -αλλά και εκείνοι που έχουν τη δυνατότητα- πρώτα από όλα θα πρέπει να προσπαθήσουν να δώσουν τον απαραίτητο χρόνο στα παιδιά τους και να αποβάλουν το άγχος, την ένταση και τον φόβο τους καθώς τα παιδιά καταλαβαίνουν πολλά περισσότερα από όσα τους λέμε.Ένας γονιός μπορεί να βγει έξω να μαζέψει λουλούδια, να φτιάξει ένα στεφάνι και να παίξει μ’ αυτό με το παιδί του και να δημιουργήσει ένα μύθο. Μην ξεχνάμε πως οι γονείς μας δεν είχαν παιχνίδια! Πέρα από το παιχνίδι είναι η οικογένεια, το δέσιμο γύρω από αυτό και εμένα αυτό ήταν που με άγγιξε!
 3. Πείτε μας δύο λόγια για το μαγαζί σας, τι θα βρει κανείς μέσα;
 4. Τα παιχνίδια που θα βρει κάποιος στο κατάστημά μας έχουν σκοπό να σε προκαλέσουν να σκεφτείς ακόμα και σε βρεφικές ηλικίες, που θα αλληλεπιδράσεις και δεν θα πατάς απλά κουμπιά και θα το κοιτάς να κάνει πράγματα. Είναι βασικό το παιδί να μάθει μέσα από το παιχνίδι. Παράλληλα έχουμε χώρο που μπορούν να παίξουν τα παιδιά και οργανώνουμε δράσεις με δημιουργικές ασχολίες.Στόχος είναι το παιδί να επιστρέψει στα παιχνίδια και να μην κολλάει με μία κονσόλα. Έχω 3 μικρά παιδιά, ο μεγαλύτερος είναι 5 ετών, μου είναι κατανοητό το γιατί θα ήθελα κάποια στιγμή να υπάρξει μία κονσόλα και να απασχοληθούν και τα 3, αλλά αν το κάνω αυτό δεν θα μάθουν τα παιδιά να αλληλεπιδρούν, να σκέφτονται, να κοινωνικοποιούνται. Πράγματα που πρέπει να μάθουν και εμείς σαν γονείς θα πρέπει να αφιερώσουμε χρόνο. Αυτό προσπαθούμε να πρεσβεύσουμε σαν μαγαζί.Τα παιχνίδια είναι σε λογικες και προσιτές τιμές για να μπορέσει ο καθένας να αγοράσει. Ξεκινήσαμε αυτή τη προσπάθεια γιατί έχοντας το κέντρο λογοθεραπείας πολλοί γονείς μας ζητούσαν αυτά τα παιχνίδια και τα μαζεύαμε από διάφορα μέρη του κόσμου γιατί δεν υπήρχαν στην Ελλάδα. Έτσι μας δημιουργήθηκε η ανάγκη και φτιάξαμε αυτό το μαγαζί. Θέλαμε να δώσουμε μία επιλογή για ποιότητα η οποία θα είναι λίγο διαφορετική.
 1. Ιδιαιτερότητα όμως υπάρχει και στο προσωπικό σας…
 2. Ναι, όλο το προσωπικό είναι παιδαγωγοί οι οποίοι ανάλογα με το τι θέλει ο γονέας τον βοηθούν και τον κατευθύνουν με βάση τις ανάγκες του παιδιού και την ηλικία του. Έχουμε παρατηρήσει ότι οι γονείς είναι θετικοί και ανοικτοί σε προτάσεις ειδικά όταν τους εξηγείς με ποιον τρόπο το παιχνίδι ωφελεί το παιδί τους.

Η δράση θα διαρκέσει ως τις 09:00 πμ της Μεγάλης Τετάρτης 12/4/2017. Μπορούν να συμμετέχουν και Έλληνες που ζουν στο εξωτερικό εφόσον οι αγορές γίνονται ηλεκτρονικά. Οι αγορές μπορούν να γίνουν είτε με ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΚΑΡΤΑ είτε με ΚΑΤΑΘΕΣΗ σε λογαριασμό (όχι με αντικαταβολή) και στον τρόπο παραλαβής επιλέγετε ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ.

Οι οικογένειες ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ που έχετε 1 ή 2 άνεργους γονείς μπορείτε:
1) να στείλετε ένα ΙΔΙΩΤΙΚΟ μήνυμα στο @Παιχνιδένια πολιτεία η στο [email protected] και να
2) να αναφέρετε τον αριθμό και την ηλικία των παιδιών σας, καθώς και τον τόπο κατοικίας σας
3) να επισυνάψετε αντίγραφο/φωτογραφία της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ
Έτσι μπαίνετε ΑΥΤΟΜΑΤΑ στην κλήρωση που θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης 12/4/2017 στο κατάστημά μας. Την ίδια μέρα θα αποσταλούν τα δώρα με ΔΙΚΑ μας ΕΞΟΔΑ στους νικητές για να τα παραλάβετε πριν το Πάσχα. Θα κληρωθούν τουλάχιστον τα 10 ΔΩΡΑ που προσφέρουμε εμείς και όσα ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥΜΕ από τις προσφορές των συμπολιτών μας.

Για περισσότερες πληροφορίες στείλτε μήνυμα στο [email protected] ή καλέστε στο 2310422075 Δευτέρα- Σάββατο 09:00-21:00 και Κυριακή 10:00-20:00.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved