Καλώς ή κακώς έρχονται κάποιες στιγμές, κάποια απρόσμενα γεγονότα, κάποιοι αστάθμητοι παράγοντες που σε κάνουν να πάρεις στροφή 180 μοιρών στη ζωή σου, να αλλάξεις πράγματα και συνήθειες και να βάλεις πλώρη για μια νέα πορεία που θα πρέπει να χαράξεις στο μέλλον σου. Πόσες φορές έχεις σκεφτεί να τα διαγράψεις όλα και να κάνεις το επόμενο βήμα αλλά κάτι σε κρατάει πίσω; Πόσες φορές θες να κλείσεις ένα κεφάλαιο που σε «χαλάει» πολύ κάθε φορά που το σκέφτεσαι αλλά διστάζεις να το κάνεις; Ήρθε η στιγμή να το κάνεις! Τι θα σε βοηθήσει σε αυτό το restart συναισθημάτων και σκέψεων;

 Μην κλείνεσαι στον εαυτό σου

Το να κλείνεσαι στον εαυτό σου και να απομονώνεσαι είναι μία από τις πιο συνηθισμένες συνήθειες που κάνεις θέλοντας να ξεπεράσεις έναν χωρισμό, βιώνοντας την εσωστρέφεια των καταστάσεων που σε απομονώνουν από φίλους, φίλες και γνωστούς. Είναι μεγάλο λάθος να απομονώνεσαι στον εαυτό σου και να φοβάσαι να βιώσεις τα συναισθήματα που συνοδεύουν αυτή την αλλαγή. Ο φόβος για το μετά και ο δισταγμός να απομακρυνθείς από αυτό που σε πληγώνει σε κάνουν να μένεις πίσω, φοβούμενος να προχωρήσεις και να βιώσεις ακόμη και τη θλίψη του χωρισμού που κάποιες φορές είναι απαραίτητη.

Ότι δε σε σκοτώνει άλλωστε σε κάνει πιο δυνατό. Αν δεν αφήσεις τον εαυτό σου να βιώσει αυτά τα συναισθήματα της λύπης και της εκτόνωσης από την κατάσταση που σε είχε κουράσει τόσο, τότε μπορεί να μείνεις για πάντα παγιδευμένος στο στάδιο της άρνησής σου.

Ξεκόλλα με το παρελθόν σου!

Παραμένοντας κολλημένος στο στάδιο της άρνησης, δε καταφέρνεις να συνεχίσεις τη ζωή σου, ένα γεγονός που μπορεί να σε οδηγήσει ακόμα και στην εμφάνιση ψυχοσωματικών προβλημάτων. Πολλές εσωτερικές αναζητήσεις, λιγότερη αυτοπεποίθηση και ένα μεγάλο «τι κάνω λάθος», είναι τα πιο συχνά συμπτώματα που γεμίζουν την σκέψη σου, θεωρώντας πως το φταίξιμο είναι μόνο δικό σου. Σταμάτα να ψάχνεις αφορμές για το τι μπορεί να φταίει και άρχισε να αναζητάς τις αιτίες που σε οδήγησαν στο restart των συναισθημάτων σου. Και κάπου εδώ κολλάει το αγαπημένο μου μότο

Σταμάτα να κοιτάς το παρελθόν γιατί έτσι δε ζεις το παρόν και χάνεις το μέλλον…

Δες το μέλλον με θετικό μάτι

Σταμάτα να μιζεριάζεις και να πιστεύεις πως τίποτα άλλο δε θα μπορέσει να αντικαταστήσει επάξια αυτό που είχες. Είναι ένα μεγάλο ψέμα! Αν δε δοκιμάσεις δε θα μάθεις και αν δε γευτείς τον επόμενο καρπό δε θα μάθεις πόσο γλυκός μπορεί να είναι. Μη βλέπεις το ποτήρι μισοάδειο, λοιπόν, γιατί οτιδήποτε φεύγει αφήνει πίσω του ένα κενό που έρχεται να καλυφθεί με κάτι νέο. Η αδρεναλίνη, το μυστήριο και η πρόκληση του καινούριου είναι σίγουρο πως θα σε εξιτάρουν και θα σε κάνουν να ξεχάσεις γρήγορα το παρελθόν σου.

Σαν τους φίλους δεν έχει!

Ένας από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες στο restart είναι η παρέα σου. Οι φίλοι, ή μάλλον οι πραγματικοί φίλοι, είναι αυτοί που θα σου σταθούν στα δύσκολα. Θα σε κάνουν να ξεχαστείς από την εσωστρέφεια που σε έχει καταβάλλει το τελευταίο διάστημα και θα επαναφέρουν τη μοναδική καμπύλη που μπορεί να ισιώσει πολλά στραβά, το χαμόγελο στα χείλη σου.

 Το άγνωστο μπορεί να σε τρομάζει αλλά σκέψου πως οι μεγαλύτερες ανακαλύψεις στον κόσμο έγιναν με βάση το άγνωστο…

Πάρε τη ζωή στα χέρια σου και κάνε το επόμενο βήμα…