Πως θα συνεχίσει να στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε για ακόμα μια φορά ο Πάνος Καμμένος και επισήμανε ότι ο λαός πρέπει να καταλάβει ότι τώρα γυρίζει σελίδα.

«Ο ελληνικός λαός πρέπει να αποφασίσει, αν θέλει μια κυβέρνηση από το χθες ή μια κυβέρνηση που θα τον πάει μπροστά. Όταν λέω ότι γυρίζει σελίδα είναι ότι δεν πάμε σε ένα ακόμα Μνημόνιο που οδηγεί στην ύφεση, ένα Μνημόνιο που οδηγεί στην εσωτερική υποτίμηση. Μιλάμε για μια τελική λύση, η οποία θα δώσει τη δυνατότητα, με χρήματα, τα οποία θα μπουν ζωντανά στην αγορά και χρήματα τα οποία θα δοθούν για την ανάπτυξη από το πακέτο Γιούνκερ, τα 25 δισ. ευρώ, να φύγουμε από την πολιτική της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης και να αρχίσουμε πάλι να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας» σημείωσε.

Στην συνέχεια μάλιστα είπε: «Η φωτιά έχει κάψει την Ελλάδα. Εμείς φωνάζαμε φωτιά φωτιά, όταν ήρθαν τα πρώτα Μνημόνια. Τώρα, να φωνάζουμε φωτιά φωτιά, την ώρα που η φωτιά έχει σβήσει στη θάλασσα, δεν ωφελεί σε τίποτα. Τώρα πια, αυτό που χρειάζεται είναι ανάπτυξη. Αναπτύξαμε τον τουρισμό με κλειστές Τράπεζες. Αυτό που έγινε αυτό το καλοκαίρι είναι θαύμα».

Δεν δίστασε μάλιστα να εξηγήσει:«Εάν θα γυρίσουμε πίσω και θα βάλουμε διαχειριστές της εξουσίας όλους αυτούς που εμπλέκονται στα εξοπλιστικά σκάνδαλα, όλους αυτούς που ήταν και κάλυψαν τη λίστα Λαγκάρντ, όλους αυτούς, οι οποίοι ο ένας στηρίζεται στη σιωπή του άλλου -και μιλώ δυστυχώς για τη Ν.Δ., που την κατάντησε ο κ. Σαμαράς να γίνει ο συνήγορος υπεράσπισης του ΠΑΣΟΚ αντί να τους προφυλακίσει όλους αυτούς».

Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων επιτέθηκε στον Ευάγγελο Μεϊμαράκη σημειώνοντας: «Εγώ, όταν άκουσα τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να μιλάει στην αρχή για μεσαίο χώρο, σας λέω ότι με ικανοποίησε. Αλλά μετά τι είδα; Είδα ότι, τελικά, αυτό που έκανε ο κ. Μεϊμαράκης είναι όλα αυτά τα ακροδεξιά στοιχεία που μάζεψε ο Σαμαράς, όχι απλά να τα κρατήσει αλλά να γίνουν πρωταγωνιστές».

Για την κυβερνητική συνεργασία με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε ότι ήταν έντιμη και ανέλυσε τα εξής: «Όταν ήρθε η ώρα που εγώ θα μπορούσα να γίνω ήρωας και να κάνω τους ΑΝΕΛ με 25%, ρίχνοντας την κυβέρνηση για να κάνω τον ήρωα και τον μάγκα, προτίμησα να στηρίξω αυτόν τον άνθρωπο, ο οποίος έδωσε μια μάχη σαν θηρίο μέσα στις Βρυξέλλες μόνος του. Εκεί στήριξα τον Έλληνα πρωθυπουργό και θα τον ξαναστηρίξω».

Αναφέρθηκε και στο προσφυγικό λέγοντας πως συμφωνεί να κηρυχθεί η Λέσβος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τόνισε πως πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες σε διεθνές επίπεδο σε σχέση με την κατάσταση στη Συρία για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.

Σημείωση!

Ο Πάνος Καμμένος θα επισκεφθεί την 80ή ΔΕΘ, στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραστεί και στην αυριανή τελετή εγκαινίων από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.